FILMEZZUNK.HU
10 igaz történeten alapuló film 2017-ből, amit látnod kell

10 fantasztikus film a közelmúltból, amely igaz történeten alapszik

76897

3. A legsötétebb óra /Darkest Hour/

Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülmények között nézett szembe legsötétebb órájával, lelkesítette fel a nemzetet, és próbálta megváltoztatni a történelem menetét.

A legsötétebb óra (Darkest Hour, 2018) - Előzetes

2. Az igazi csoda /Wonder/

Az R. J. Palacio megható bestselleréből (amely alapjául egy igaz történet szolgál) A Szépség és a Szörnyeteg és az Egy különc srác feljegyzései forgatókönyvírója készített humoros, érzékeny és lélekemelő filmet. A főbb szerepekben olyan zseniális színészeket láthatunk, mint Julia Roberts, Owen Wilson, valamint a rendkívül tehetséges Jacob Tremblay (A szoba), aki Auggie-t kelti életre ebben az élettel teli alkotásban.

Az igazi csoda (Wonder, 2017)

1. Dunkirk

A világ egyik legsikeresebb filmkészítője, A sötét lovag-trilógia, az Eredet és a Csillagok között rendezője, Christopher Nolan saját forgatókönyvéből, IMAX-kamerákkal, óriási költségvetéssel, az eredeti helyszíneken, számos egykori eredeti hajó és repülőgép teljes rekonstrukciójával és bevetésével készítette el különleges háborús eposzát. A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította a brit és francia katonákat. A legfeljebb 5 kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint 300 000 embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük. Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült véghezvinni a mentőakciót – és sikerrel juttatta ki a frontvonalból a szabad világ utolsó hadseregét.

10 meglepő érdekesség a Dunkirk című filmről

Ő Bruce Willis 24 évvel fiatalabb felesége, akivel már 15 éve elválaszthatatlanok egymástól

//Spencer//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·