FILMEZZUNK.HU
Mindent a szerep kedvéért: Jake Gyllenhaal 5 hónapot töltött el a Los Angeles-i rendőrségen

Mindent a szerep kedvéért: Jake Gyllenhaal 5 hónapot töltött el a Los Angeles-i rendőrségen

2384

Mindent a szerep kedvéért: Jake Gyllenhaal 5 hónapot töltött el a Los Angeles-i rendőrségen

A 2012-ben bemutatott Az utolsó műszak című film főszereplője Jake Gyllenhaal volt, aki a filmben Taylor nyomozót játszotta el. Az alkotásban Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) és Mike Zavala (Michael Peňa) tartják magukat az esküjükhöz, amely szerint “szolgálnak és védenek”, és acélos szövetséget alakítottak ki annak érdekében, hogy a műszak végén mindketten épségben hazatérhessenek. A rendőrpáros tagjai már rég megtanulták, hogy miközben Los Angeles utcáin járőröznek, egymáson kívül semmiben sem lehetnek biztosak. A riasztásról riasztásra élő zsaruk között őszinte és viccelődéstől sem mentes barátság szövődött, és mindketten tökéletesen tisztában vannak vele, hogy amikor veszélyes szituációkban kell helyt állniuk, bármelyik pillanatban életüket veszthetik.

Az utolsó műszak (End of Watch, 2012)

Jake számára ez a film hozta meg az igazi változást az életében és a karrierjében is. Ekkor döntötte el, hogy másfajta filmek felé fog fordulni és új dolgokat fog kipróbálni a színészetben. Brian Taylor rendőrtiszt hiteles megformálása végett 5 hónapot töltött el a Los Angeles-i rendőrséggel, ez idő alatt szinte minden nap edzésekre jártak filmbeli partnerével, Michael Pena-val, valamint esténként a járőrkocsikban rótták az utat a kaliforniai rendőrökkel. A felkészülés során több veszélyes helyzetbe is keveredtek, a két színész elmondása szerint egyszer még egy tűzharcba is belefutottak a szolgálat során.

A film érdekessége, hogy csak négy kamerát alkalmaztak, ebből egy Jake-en volt végig, a másik pedig Michael-en, a két színésznek nem csak játszaniuk kellett, de sokszor nekik kellett a jeleneteket felvenni. Sok olyan helyszínen forgattak Los Angelesben ahol még soha senki, valamit a színészek mellett igazi gengszterekkel és bandatagokkal dolgozott a stáb. Jake, a főszerep mellett ebben a filmben próbálhatta ki magát először mint producer, így érthető módon erre a filmjére nagyon büszke.

Szerző: MéziMcFly

15 ikonikus pár a filmvászonról, akiknek a vonzerőjük egy cseppet sem halványult el


Article Tags: · · ·