FILMEZZUNK.HU
7 kedvenc kutyás filmünk - Minden napra egy

7 kedvenc kutyás filmünk – Minden napra egy

10903

7 kedvenc kutyás filmünk

Szőrösek, nyálasak, nem önellátóak mi mégis odavagyunk értük. Ki érti ezt? Annyi a munka körülöttük, de mi a szívünkbe zártuk őket. Mindenkinek van egy meghatározó élménye a kutyákkal. Az én első élményem az volt, amikor apa beállított a tündéri, ám de annál is büdösebb Labradorunkkal. Sok rendezőnek is volt hasonló megrázó, vidám élménye, amikből kiválasztottuk a 7 kedvenc kutyás filmünket!

1) Hachiko

A cím egy Japán kutya fajtát takar, még hozzá olyat, aki nagyon nehezen visel el maga mellett más élőlényt és Amerikában is kifejezetten az agresszív fajták közé sorolják. Egy vezért ismer el, nem családbarát fajta. Nos, ez az igaz történet is egy ilyen kutyáról szól. Gazdája mellé kerülve, a film bemutatja hogyan nő fel és alkalmazkodik. A híressé vált kutya egyik fő erénye, hogy mindig ott várta a gazdáját a peronon munka után, majd gazdája halála után is így tett. Nem egy szokványos vicces vidám kutyás film. Sokkal inkább a drámák közé sorolnám. Kitűnő film a hűségről, állat- ember barátságról.

Hachiko

2) Kutyám Jerry Lee

Vidám, nyomozós film. Első sorban felnőtteknek és idősebb gyermekeknek ajánlanám. A magányos kopó-eb barátságát Hollywood számos műfajban próbálta megtestesíteni, de végül ez jött be a nézőknek legjobban. Kapásból 3 részt is csináltak belőle.

Kutyám, Jerry Lee (1989, K-9)

3) Úton hazafelé

Jöjjön végre egy igazi családi, gyerekfilm is.  A 90’es évek ifjainak közkedvelt filmje két kutyáról és egy macskáról szól, kik hatalmas küldetéssel átszelik fél Amerikát , hogy megtalálják a családjukat. Tele van izgalmas, váratlan fordulatokkal. Kitűnő választás hétvégére.

Úton hazafelé (Homeward Bound, 1980)

4) Marley meg én

Egy fiatal pár végre otthonra lel és úgy döntöttek, mielőtt belevágnának a család alapításba, vesznek egy kutyát. Gondolták kapnak majd valami képet arról, milyen is gondoskodni valakiről. A jó öreg labrador fajta azonban hű volt magához és szétszedte a lakást, kertet…hogy mi is lett a vége? Első sorban felnőtteknek, idősebb gyermekeknek ajánljuk.

Marley meg én (2008)

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · ·