FILMEZZUNK.HU
Terence Hill legjobb filmjei, legnagyobb haverja nélkül

A 85. születésnapját ma ünneplő Terence Hill 8 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

27017

A 85. születésnapját ma ünneplő Terence Hill 8 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

A híres, Velencében született színész a napokban ünnepli 85. születésnapját. Terence Hill neve szinte egybeforrt Bud Spencerrel, ám mi ma nem közös filmjeiket vesszük górcső alá, hanem a vékony pofonosztó munkásságából szemezgetünk. Terence-nek rendkívül színes a színészi palettája, hiszen játszott már papot, volt a vadnyugat hőse, de játszott már szuper képességekkel megáldott zsarut is. Lássuk hát leghíresebb alakításait!

Kihagytuk Terence Hill valamelyik klasszikusát? Várjuk hozzászólásban! Ha tetszett a cikk nyomj egy LIKE-ot Facebook oldalunkra!

8. Egy zseni, két haver, egy balek (1975)

Joe szereti, ha történik valami, elvégre a Vadnyugaton él. Jobb híján városról városra járva párbajmutatványokból kalapozza össze a pénzt, míg egy nap fülest kap. A vörös szakállas Milton tábornok nagy pénzszállítmány végett utazik Cabot tábornok erődjébe. Joe-nak nagyszerű ötlete támad, ráveszi barátait, Lucyt és Billt, hogy a közben megboldogult Milton tábornokot helyettesítve, maguk látogassanak el Cabot tábornok erődjébe. A pontos tervet azonban csak Joe ismeri, akárcsak a balek személyét.

Egy zseni, két haver, egy balek (1975)

7. Vigyázat, vadnyugat (1972)

Apja utolsó akaratának megfelelően Joe-t (Terence Hill) a vadnyugatra küldik abban a reményben, hogy ott végre igazi kemény legény válik belőle. Az álmodozó tekintetű fiatalember azonban megveti a fegyverropogást, a verekedést és az erőszakot. Helyette szívesebben választja a verseket, a ló nyergénél pedig jobban kedveli a biciklijét. Joe nem is szakítana ezzel az életmóddal, ha nem kellene megvédenie magát egy fegyveres férfival szemben, aki ugyanarra a lányra vetett szemet, mint ő.

Vigyázat, vadnyugat 1972

6. Mr. Milliárd (1976)

Guido Falcone (Terence Hill) hatalmas vagyont örököl, amikor meghal dúsgazdag nagybátyja. De a multimilliomos rokon feltételt is szab: Guidónak húsz napon belül meg kell jelennie San Franciscóban, hogy megkapja jussát. A nem mindennapi utazás során számtalan veszélyes kalandba keveredik: beleszeret egy szép detektívnőbe, közben pedig üldözőbe veszi néhány gazfickó is, akik úgy vélik, az örökség náluk méltóbb helyen lenne. Így azután nem csoda, hogy még a cél előtt is csapda várja Guidót.

Mr. Milliárd (Mr. Billion, 1976)

5. A keményfejű (1988)

Luke Mantie (Terence Hill) igazi magányos farkas, akinek a semmi sem fontosabb a szabadságnál. Az országutakat járja, és kizárólag egyetlen élőlényt tűr meg maga körül huzamosabb ideig, ez pedig nem más, mint Joe Brown nevű lova. Egy nap azonban összetalálkozik egy elvadult kamasszal, akinek apja ártatlanul tölti fegyházbüntetését. Elhatározza, hogy segít rajta, ehhez azonban fel kellene adnia megszokott vándorló életmódját.

A keményfejű (1988)

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · ·