FILMEZZUNK.HU
11 őrült történet arról, hogy a színészek hogyan kapták meg szerepüket

11 őrült történet arról, hogy a színészek hogyan kapták meg szerepüket

8710

Őrült történetek arról, hogy a színészek hogyan kapták meg szerepüket

A meghallgatások nagyon fontosak, mert a színészek megfelelő kiválasztása kulcsfontosságú a film sikeréhez. Néha ez a folyamat hosszú hónapokat vehet igénybe. Más esetekben a forgatókönyvírók olyan karaktereket alkotnak, amelyeket direkt egy kiválasztott színészre szabnak (akik aztán meghallgatás nélkül kapják meg a szerepet). De vannak olya esetek is, amikor minden döntés a szerencsés véletlennek, vagy valami véletlenszerű dolognak köszönhető. Cikkünkben megosztunk pár egyedi történetet, hogy néhány híresség hogy kapott szerepet kultikus filmekben és sorozatokban.

1) Ben Affleck és feszült mosolya

11 őrült történet arról, hogy a színészek hogyan kapták meg szerepüket

David Fincher általában nagyon megfontoltan választja ki filmjei szereplőit. Viszont néha előfordul, hogy a véletlenek döntenek. A rendező állítása szerint Ben Affleck a mosolyának köszönhetően kapta meg a Holtodiglan című film főszerepét. “A filmben van egy jelenet, amikor az újságíró arra kéri a férjet, hogy álljon eltűnt felesége fényképe mellé, és ezt egy nagyon feszült mosollyal teszi. Átlapoztam a Google képeket és találtam nagyjából 50 fotót, amelyen Affleck ilyen mosolyt ad. Akkor jöttem rá, hogy ő az ideális színész a szerepre.” – mondta Fincher.

2) Jennifer Lawrence és mosatlan haja

11 őrült történet arról, hogy a színészek hogyan kapták meg szerepüket

Vitatják, hogy Jennifer Lawrence azért kapta meg az első nagy filmszerepét, mert náthásan és nagyon piszkos hajjal érkezett a meghallgatásra. Ezt szándékosan tette, annak érdekében, hogy egy diszfunkcionális családból származó 17 éves lány karakterében lássák. Eleinte A hallgatás törvénye című dráma rendezője elutasította Lawrence-t, mert túl csinosnak tartotta. De a feltörekvő színésznőt nem lehetett megállítani. Lawrence annyira szeretett volna játszani a filmben, hogy New Yorkba repült, szándékosan 13 háztömböt tett meg az ónos esőben, és semmilyen sminket nem viselt, valamint olyan hajjal jelent meg a meghallgatáson, amelyet egy hete nem mosott. Ennek eredményeként megkapta az áhított szerepet.

3) Kate Winslet figyelemreméltó kitartása

11 őrült történet arról, hogy a színészek hogyan kapták meg szerepüket

Kate Winslet-nek (akkor még egy kevéssé ismert színésznőnek) nagyon kemény erőfeszítéseket kellett tennie a Titanic című filmben való szerepléshez. Ügynöke segítségével megkapta James Cameron telefonszámát, és folyamatosan hívta, ragaszkodva ahhoz, hogy ő az ideális színésznő Rose DeWitt Bukater karakteréhez. Kate még egy csokor rózsát is küldött a híres filmrendezőnek egy feljegyzéssel: „From your Rose”. Annak ellenére, hogy a színésznő kissé túl messzire ment, ezek a trükkök segítették céljának elérésében!

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · ·