FILMEZZUNK.HU
Már 32 éve, hogy elhunyt Ross Hill – Terence Hill teljesen összetört fia halálától

Már 34 éve, hogy elhunyt Ross Hill – Terence Hill teljesen összetört fia halálától

43504

Már 34 éve, hogy elhunyt Ross Hill – Terence Hill teljesen összetört fia halálától

Terence Hill és felesége, Lori 1969-ben váltak szülőkké, akkor jött világra legidősebb gyermekük, Jess Hill, aki idén november végén már az 52. születésnapját ünnepelheti. Pár évvel később két másik gyermeket fogadtak örökbe: 1973 áprilisában a müncheni kórházban otthagyott árva, Ross szülei lettek, egy évvel később egy thaiföldi fiúról, Mani Wongról kezdtek gondoskodni anyagilag, bár ő nem költözött össze a Hill családdal, derült ki a Zsugabubus – Hihetetlen történetek című életrajzi könyvből, amelynek szerzője Király Levente Kamera Hungária- és San Gennaro-díjas újságíró, rendező és szerkesztő.

"A magyar rajongóim a legkedvesebbek" - Terence Hill

A házaspár nagy szeretetben nevelte fiait, akik később néhány Terence Hill-filmben is szerepet vállaltak. Ross például az 1984-es Don Camillo című alkotásban tűnt fel, három évvel később A keményfejű forgatási munkálataiban is részt vett, ő alakította Matt karakterét. A tervek szerint az 1991-ben megjelent Lucky Luke-ban ő alakította volna Billyt, a kölyköt, de sajnos az élet közbeszólt.

Ross egy önfejű és makacs fiú volt, akire szerettei még egy becenevet is ráaggattak: ő lett Ross, the boss, azaz Ross, a főnök. Amikor elkezdődött a Lucky Luke forgatási munkálata Új-Mexikóban, a 16 éves tinédzser egy hétvégét szülei stockbridge-i ranchán töltött el jó barátjával, Kevin Lehmann-nal. A fiúk 1990. január 30-án kocsival mentek vissza az iskolába, ami 200 kilométerre volt tőlük, de sajnos sosem sikerült eljutniuk oda. Még csak Stockbridge-ben jártak, amikor a jeges úton Ross elvesztette uralmát az autó felett.

Terence Hill életét egy szörnyű tragédia gyökeresen megváltoztatta

Terence és Ross Hill A keményfejű című, 1987-es film forgatásán

Húsz méteren át sodródtak a járművel az aszfalton, majd egy fának csapódtak, Ross azonnal életét vesztette, barátjáért hiába küzdöttek az orvosok a kórházban, sajnos ő is belehalt a sérüléseibe.

A tragédia a feje tetejére állította a Hill család életét. Az addig örökké mosolygó színész lelkileg teljesen összetört, és mindenki elől elzárkózva visszavonult mindenféle nyilvános szerepléstől. Hosszú éveken át csak szemrehányást tett magának, nem tudta megbocsátani, hogy ilyen fiatalon engedte Rosst a volán mögé ülni. Nemcsak fia elvesztéséért okolta magát, de annak barátja, Kevin Lehmann halála miatt is – olvasható a könyvben.

A tragédia után öt évvel később beszélt Terence Hill a nyilvánosságnak fia elvesztéséről.

“Ross halála rendkívül megviselt, de megtanultam elfogadni a megváltoztathatatlant. Rájöttem, hogy a boldogság nem az anyagiakon múlik. A boldogság forrása a szeretet és a barátság.”

Hill a tragédia után képtelen volt még a munkára is, végül befejezték a Lucky Luke forgatását, amihez nemcsak egy film, hanem egy nyolcrészes sorozat is készült, a sztárt több baleset is érte a forgatások alatt. Billy, a kölyök szerepét érthető okokból végül kihúzták a forgatókönyvből. Ezután évekig nem állt kamerák elé, az 1994-es Bunyó karácsonyig című filmmel tért vissza, amelyben kilenc év után újra Bud Spencer oldalán láthatták a rajongók.

7 meglepő érdekesség a Bunyó karácsonyig című filmről

(Via femina.hu)


Article Tags: · · ·