FILMEZZUNK.HU
10 híres színész, akik nem szeretik a szuperhős filmeket

10 híres színész, akik nem szeretik a szuperhős filmeket

414

10 híres színész, akik nem szeretik a szuperhős filmeket

Az alább felsorolt híres színészek nem szeretik a szuperhős filmeket még akkor sem, ha ők maguk is szerepelnek bennük. A Marvel-moziuniverzum kétségtelenül Hollywood egyik legáttörőbb és legjövedelmezőbb franchise-ja, ami eddig több, mint 32 milliárd dollár bevételt hozott. Annak ellenére, hogy a Marvel világa hatalmas rajongótábort vonzott magához olyan szeretett szuperhősökkel, mint a Vasember, Thor és Amerika Kapitány, nem mindenki rajong az MCU-ért, különösen a filmiparban nem. Sok színész és rendező fejezte ki megvetését (sőt, néha még gyűlöletét is) amiatt, hogy a Marvel teljesen megváltoztatta a filmipart, és eltérítette a mozilátogatók érdeklődését és figyelmét egy teljesen más irányba. Az olyan szuperhős sztároktól, mint Christian Bale, az Oscar-díjas színésznőkig, mint például Jodie Foster azok közé tartoznak, akik kicsit sem örülnek az MCU világának. Íme 10 híres színész, akik egyáltalán nincsenek oda a szuperhős filmekért.

10. Jodie Foster

A számtalan rangos elismerésben, köztük két Oscar-díjban és három Golden Globe-díjban részesült Jodie Foster színésznő az 1972-es Napóleon és Samantha című filmbemutatója óta egyik lendületes teljesítményét a másik után nyújtja. Foster olyan elismert alkotásokban szerepelt, mi a Taxisofőr, A bárányok hallgatnak, vagy a Pánikszoba.

Miért nem szereti a Marvelt?

2018-ban a Radio Timesnak adott interjújában Foster nem fogta vissza magát, amikor szóba került a szuperhős filmek témája, és a színésznő megosztotta érzéseit a témával kapcsolatban:

„A moziba járás olyan lett, mint egy vidámpark. Ha a stúdiók rossz filmet készítenek a tömegek vonzása érdekében, az olyan, mintha egy repedést idéznének ezzel elő. Most rengeteg pénzt kaszálsz, de ezzel tönkreteszed a Földet.” Ez a hozzáállás tönkreteszi az amerikai lakosság, majd végül a világ többi részének nézési szokásait is. Foster azt is nyíltan kijelentette, nincs kedve csatlakozni a “látványhoz”, és nem érdeklik a “200 millió dolláros szuperhősökről szóló filmek készítése”, helyette inkább “filmeket készítek, és folyamatosan azokra a kérdésekre keresem a választ, hogy ki vagyok, vagy hogy hol van a helyem a világban és hogy fejlődjek, mint ember.”

9. Mickey Rourke

Mickey Rourke sármos arcát tönkretette a plasztika – 69 évesen így néz ki

Mickey Rourke az 1980-as évek elején futott be olyan filmekkel, mint A test melege, Az étkezde, a 9 és 1/2 hét, vagy az Angyalszív. Mickey jóképű megjelenésével és durva hozzáállásával mindig elbűvölte a közönséget. A 90-es években azonban személyes és szakmai kudarcai, valamint bokszkarrierje után arc-helyreállító műtéten esett át, majd Rourke a 2000-es években újra visszatért a Volt egyszer egy Mexikó, a Sin City – A bűn városa és A pankrátor című filmekben.

Miért nem szereti a Marvelt?

Annak ellenére, hogy ő már szerepelt egy Marvel-filmben, ahol a 2010-ben megjelenő Vasember 2 főgonoszát Ivan Vanko-t alakította, Rourke nem titkolta, hogy nem tetszett neki a szuperhős élmény, és többször is felszólalt a projekt ellen. Röviddel a film bemutatása után Rourke kifejezte ellenszenvét a film iránt, miután egyes jeleneteit kivágták, majd elmondta:

„Ha agyatlan képregényfilmeket akarnak csinálni, akkor én nem akarok annak a részese lenni…”

Rourke 2021-ben még egyszer hangot adott a Vasember 2-vel kapcsolatos heves megvetésének, miközben dicsérte az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztályban szereplő társát, és egy Instagram-bejegyzésben a következőt írta: “Tisztelet mindannyiótoknak, a munka, amit mindannyian végeztek, igazi színészi játék, nem úgy, mint az a szar Marvel.”

8. Mel Gibson

Mel Gibsonnak is tanúskodnia kell a Harvey Weinstein szembeni szexuális zaklatási ügyben

Az akcióikonból lett ünnepelt filmrendező Mel Gibson uralta a filmvilágot felejthetetlen Max Rockatansky karakterével a Mad Max akciósorozatban, és Martin Riggs szerepében a Halálos fegyver című, imádott haver-zsaru vígjáték franchise-ban. 1995-ben vágott bele a rendezésbe A rettenthetetlen című történelmi filmmel, amelynek köszönhetően megnyerte a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat. Ezt követte A Passió, az Apocalypto és A fegyvertelen katona című alkotásai. Miután a 2000-es évek végén botrányos viselkedése miatt kegyvesztett lett a filmiparban, idővel sikerült rendbe hoznia az életét, és visszatérnie a nagyvászonra.

Miért nem szereti a Marvelt?

Miután felkérték a 2011-ben bemutatott Thor című filmben szereplő Asgard uralkodójának, Odin-nak szerepére, Mel az ajánlatot visszautasította, mivel kisebb független produkciók mellett szeretett volna maradni. Később azonban felfedte valódi okát, és kifejtette gondolatait a szuperhős műfajról. Amikor a The Washington Postnak nyilatkozott, bírálta a Marvel-filmekben bemutatott erőszakot és a társadalmi felelősségvállalás hiányát, majd kijelentette:

“Ha az erőszak kérdéséről szeretne beszélni, nézze meg bármelyik Marvel-filmet. Erőszakosabbak, mint bármi, amit csináltam. Azokban a filmekben egyszerűen megalázzák a karaktereket, és az emberek ezt imádják. Érthetetlen.”

7. Cillian Murphy

7 sztár , akiknek tuti rosszul ejted ki a nevét - így kell helyesen mondani

Cillian Murphy ír színész, akinek a Christopher Nolan által rendezett Oppenheimer című filmben nyújtott teljesítménye igazán kimagasló volt. Murphy számtalan lenyűgöző filmben szerepelt, többek között a 28 nappal később, az Éjszakai járat, az Eredet, a Dunkirk, vagy a rajongók nagy kedvencében, a Birmingham bandája című drámasorozatban.

Miért nem szereti a Marvelt?

Murphy Dr. Jonathan Crane/Madárijesztő szerepében játszott már képregényfilmben, a Christopher Nolana által rendezett A sötét lovag trilógiában, ennek ellenére a színész egyik interjújában azt sugallta, hogy a Marvel nem éppen a szíve csücske. “Nem merítettek még ki minden képregényt? Egyszerűen nem tudom honnan jön ennyi.” Az volt a véleménye, hogy Nolan filmjei “a viszonyítható valóságon alapultak”, majd hozzátette:

“Christopher filmjeiben soha senkinek nem volt szuperképessége. Tudod, mit gondolok erről? Hogy Gotham-ban senki nem csinált semmilyen szuperképességű dolgot, mégis remekül össze lett hozva. Batman filmjeit nagyon szeretem.”

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·