FILMEZZUNK.HU
10 színész, akik több, mint 10 horrorfilmben is szerepeltek

10 színész, akik több, mint 10 horrorfilmben is szerepeltek

330

10 színész, akik több, mint 10 horrorfilmben is szerepeltek

Tom Atkins, Barbara Crampton és Vincent Price csak néhány azon színészek közül, akik karrierjüket a horror műfaja köré építették. Sok színész számára a horrorfilmek csak egy állomás karrierjük során. Az összes filmműfaj közül a horror az, ami az egyik legolcsóbban gyártható, és a legvalószínűbb, hogy megtéríti a költségvetést, így remek módja lehet a kezdő színészeknek, hogy megkapják a szükséges expozíciót. Néhány kiválasztott színész számára azonban a horror műfaja az, ahol lehorgonyoztak. Az alábbi listában a legjobb színészekből álló csapatot gyűjtöttük össze, akik karrierjük során arra kötelezték el magukat, hogy mindenhol izgalmat és hidegrázást biztosítsanak a közönségnek. A most felsorolt színészek legalább 10 horrorfilmben szerepeltek!

10. Tom Atkins

Tom Atkins

Tom Atkins 13 horrorfilmben szerepelt. Tom a 70-es évek eleje óta a horror és a thriller műfajok egyik elengedhetetlen színésze, aki az elmúlt évtizedek során számos ikonikus horrorfilmben szerepelt. Jó megjelenésével és elkötelezettségével komoly és rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtott számos szerepben. Atkins pályafutása során 13 egészestés horrorfilmben játszott, és számos ijesztő rövidfilmben és televíziós epizódban is feltűnt. Valószínűleg leginkább a Halloween 3.: Boszorkányos időszakban (1982), és Rémes egy éjszakában (1986) játszott felejthetetlen szerepei miatt emlékeznek rá a legjobban, amely két olyan klasszikus film, amelyek a színészt a horror műfaj hősévé tette.

9. Brad Dourif

Brad Dourif majdnem 30 horrorfilmben szerepelt. Brad fenomenális színész, aki intenzív teljesítményeiről és ikonikus hangjáról ismert. Az évek során számos sztárszerepet játszott, és olyan filmekben szerepelt, mint a Száll a kakukk fészkére (1975), vagy A Gyűrűk Ura trilógia. Dourif filmjei pályafutása során a műfaj alapvető klasszikusának számít. Brad kitörölhetetlen nyomot hagyott a horror műfajban olyan filmjeivel, mint a Rémségek könyve, és a Trauma, egészen az olyan horror klasszikusok főszerepéig, mint az Ördögűző 3. (1990). Legnagyobb hozzájárulása a horror műfajhoz a Gyerekjáték franchise-al való hosszú kapcsolata, melyhez 1988 óta hétszer adta Chucky hangját.

8. Linnea Quigley

10 színész, akik több, mint 10 horrorfilmben is szerepeltek

Linnea Quigley csaknem 40 horrorfilmben szerepelt. Linnea Quigley kiérdemelte a megszentelt helyet a horror műfajban, aki minden idők egyik legnagyobb “sikolykirálynőjének” kiáltható ki. A sokoldalú színésznő, író, énekes, modell és producer a “horrorszínészek” egyik legkiválóbb példája, hiszen karrierjét lényegében ennek a műfajnak szentelte az elmúlt több mint 40 évben. Tartós elkötelezettségével pedig a B- kategóriás filmek elengedhetetlen karakterévé vált. Az évek során. Leghíresebb munkái közé tartozik a vidám zombi-vígjáték, Az élőhalottak visszatérnek (1985), vagy az ünnepi horrorok kedvence, a Csendes éj, Halálos éj (1984).

7. Barbara Crampton

10 színész, akik több, mint 10 horrorfilmben is szerepeltek

Barbara 20 horrorfilmben szerepelt. A horror műfaj vitathatatlan legendája, Barbara Crampton a mozi egyik legnagyobb “horror királynője”. A díjnyertes színésznő és producer Brian De Palma 1984-es Alibi test című thrillerében debütált, és gyorsan karriert csinált abból, hogy mindenféle vad, erőszakos és kifejezetten furcsa filmben játszott. Crampton eddig 20 egészestés horrorfilmet készített. Ezek közül a legismertebbek Stuart Gordon Re-animátor (1985), vagy a Tágra nyílt elme. Legutóbb Crampton a HP Lovecraft-adaptációban játszott, a néhai Stuart Gordon iránti tisztelete jeléül.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·