FILMEZZUNK.HU
10 színész, akik több, mint 10 horrorfilmben is szerepeltek

10 színész, akik több, mint 10 horrorfilmben is szerepeltek

357

3. Christopher Lee

10 színész, akik több, mint 10 horrorfilmben is szerepeltek

Christopher Lee több, mint 50 horrorfilmben szerepelt. Lee elképesztő karriert futott be az évtizedek során, és hihetetlen előadások repertoárját építette fel, amelyek többsége a horror műfajához kötöttek. Horrorfilmjei között több Drakula-film is található. Valójában a fent említett Lugosi Bélán kívül Lee az egyetlen esélyes a “legnagyobb Drakula” címre, mivel a színész pályafutása legnagyobb részét Erdély vérszívó bárójának megformálására fordította.

2. Barbara Steele

10 színész, akik több, mint 10 horrorfilmben is szerepeltek

A sikolyok királynője 18 horrorfilmben szerepelt. Barbara Steele minden kétséget kizáróan elnyerte a sikolykirálynő címet. Ő volt az első színésznő a horrorok világában, akinek sikolya a legmeggyőzőbb és legélethűbb volt. Az olasz horrormester, Mario Bava rendezésében készült filmje, A démon maszkja (1960) olyan áttörő sikert hozott neki, hogy ezzel a gótikus horror ikonjává vált. Steele eddigi 18 horrorfilmje kevesebb, mint a fent említett színészeké, de mindegyikük értékes gyöngyszem a műfajban. A Fekete vasárnap (1977) mellett Steele olyan filmben tündökölt többek között a képernyőn, mint például a Paraziták (1975).

1. Vincent Price

10 színész, akik több, mint 10 horrorfilmben is szerepeltek

Vincent Price a valaha élt legjobb horrorszínész volt. Vincent sok szempontból volt a filmes horrorok arca (és hangja!). Emlékezetes horrorjainak listája folyamatosan bővült. Az Edgar Allan Poe-adaptációktól az alacsony költségvetésű filmeken át számtalan projektben vett részt. Annak ellenére, hogy az általa dolgozott filmek gyártási szabványai között nagy különbségek voltak, Price mindig klasszikusan mutatta be karaktereit, jellegzetes ördögi varázsával. Price 36 horrorfilmben és még sok más gótikus thrillerben és noirban szerepelt hosszú és ragyogó karrierje során. Legnagyobb horrorművei közé tartozik a Panoptikum – A viaszbabák háza (1953), A légy (1958), A förtelmes Dr. Phibes (1971), valamint rengeteg lenyűgöző Technicolor Poe-adaptáció Roger Corman rendezővel.

//Cornelius//

10 sztár, akik felfedték, melyik az az álomszerep, amiért bármit megtennének

(Via Movieweb.com)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·