FILMEZZUNK.HU
Jack Nicholson legjobb filmjei

10 legjobb film, amit kötelező látni a legendás Jack Nicholson-tól

47123

Jack Nicholson legjobb filmjei

Jack Nicholson a napokban ünnepli 87. születésnapját! Ebből az alkalomból gyűjtöttünk össze 10 Jack Nicholson filmet, amit mindenképpen látnod kell! John Joseph “Jack” Nicholson 1937. április 22-én látta meg a napvilágot New York városában. Anyai nagyszülei nevelték fel, és a színész közel negyven évig abban a tudatban élt, hogy ők a szülei, vér szerinti anyját pedig nővérének hitte. Munkát ajánlottak neki animációs rajzolóként is, ő viszont színészi ambícióira hivatkozva elutasította azt. Filmes karrierjére visszatekintve nagyszerűen döntött, hogy ezt a pályát választotta. Összesen félszáz produkcióban szerepelt eddig, lássuk most a 10 legjobbat!

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Jack Nicholson produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Schmidt története (2002)

Warren Schmidt (Jack Nicholson) egyhangúan csordogáló életébe egyszerre ütnek be a nagy tragédiák. Kezdetnek nyugdíjazzák a munkahelyén, ahol egész életén keresztül dolgozott, és mivel úgy érzi, hogy idő előtt szabadultak meg tőle, meglehetősen rosszul érinti a dolog. Kiderül, hogy egyetlen lánya, Jeannie (Hope Davis) hozzá akar menni egy balfácánhoz. Mindennek tetejébe 42 évnyi házasság után egyik napról a másikra elveszíti feleségét. Állás, feleség és család nélkül Warren kétségbeesetten próbál valami célt találni tökéletesen kiüresedett életének. Úgy dönt, hogy felkutatja gyökereit Nebraskában, és azzal a lakóbusszal indul neki az útnak, amit feleségével arra tartogattak, hogy egyszer beutazzák vele az országot.

Schmidt története (2002)

Tudtad, hogy…?

Mikor Jack Nicholson megnyerte a legjobb színésznek járó Golden Globe-díjat a szerepért, azt nyilatkozta: “Kicsit meg vagyok lepve. Azt hittem, egy vígjátékot csináltunk”. A rendezőnek egyetlen utasítása volt Nicholson felé: “játssz egy kis embert“.

9. Ki nevel a végén? (2003)

Szegény Dave Buzniknak (Adam Sandler) nemcsak a neve elviselhetetlen, hanem az élete is. Ő az, akit mindenki bánt. Hiába csendes, jóravaló, szelíd fiú, őt alázza meg a sarki fűszeres, őt nem szolgálja ki a repülőn a stewardess, és az ő orra törik be, ha egy egész buszt ér baleset. Még a tetejébe a bírók is pikkelnek rá. Botrányba keveredik, és a bíróság arra ítéli, hogy vegyen részt egy pszichiátriai kezelésen, amelyet a dühkitöréseiket visszafogni képtelen, túlságosan erőszakos emberek számára tartanak. Dave persze hiába tiltakozik, kénytelen bevonulni a dühelvonó kúrára. És ott éri a legnagyobb meglepetés: a tréning vezetője (Jack Nicholson) ugyanis olyan erőszakos, goromba, hatalmaskodó fráter, hogy ha éppen nem oktatná a szelídséget, biztosan neki kéne beiratkoznia saját magához…

Ki nevel a végén? (2003)

Tudtad, hogy…?

A jelenetben, mikor Buddy betöri a kocsi szélvédőjét, válogat egy baseball ütő és egy golfütő között. 1994-ben Jack Nicholson ténylegesen betörte egy kocsi ablakát egy golfütővel.

8. Kínai negyed (1974)

A kezdetben “rutinfeladatnak” látszó eset J. J. Gittes (Jack Nicholson) magándetektív számára zűrzavaros-bonyolult üggyé változik. Óriási korrupciós botrányra bukkan, melynek középpontjában telekspekulációk és egy duzzasztógát-építés áll. Noah Cross a mesterségesen előidézett vízhiányon akar meggazdagodni. A film tizenegy(!) Oscar-jelölést kapott, köztük Jack Nicholsont a legjobb férfi főszereplő díjra jelölték, de végül csak egy arany szobrot szavaztak oda a filmnek.

Kínai negyed (Chinatown, 1974)

Tudtad, hogy…?

A forgatás alkalmával Roman Polanski és Jack Nicholson egy alkalommal annyira összevesztek, hogy a rendező összetörte a színész hordozható tévéjét, melyen a L.A. Lakers meccseit szokta nézni.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·