FILMEZZUNK.HU
Jeffrey Dean Morgan 13 legütősebb filmje, amit neked is látnod kell

Jeffrey Dean Morgan 13 legütősebb filmje, amit neked is látnod kell

5620

Jeffrey Dean Morgan legjobb filmjei

Az 57 éves amerikai színész, Jeffrey Dean Morgan 2006-ban vált ismertté, mert egyidejűleg három nagyprofilú visszatérő szerepet játszott: a türelmes Denny Duquettet A Grace klinikában, az apát John Winchestert az Odaátban, és a Nancy ül a fűben című sorozatban Nancy Botwin elhunyt férjét. 2016 óta pedig a The Walking Dead egyik főgonoszának, Negannak a megszemélyesítője. Most nézzük meg JDM 13 legütősebb flmjét, kronológiai sorrendben.

1. Odaát (2005-2020)

A két testvér, Sam és Dean nem is sejtik, milyen veszélyes kalandra vállalkoznak, amikor nekivágnak, hogy felkutassák apjukat, akivel hosszú idő után végre sikerül felvenni a kapcsolatot. Sam Winchester (Jared Padalecki) mindent megtesz, hogy felderítse családja hátborzongató történetét. Ellentétben bátyjával, Deannel (Jensen Ackles), Sam visszautasítja a családfő megszállott kutatását, hogy leleplezze a bűnös erőt, amely elvette az anyjuk életét. Apjuk titokzatos telefonüzenete egy kaliforniai városba vezeti a Winchester testvéreket, ahol megmagyarázhatatlan halálesetek tartják félelemben a lakosokat. Hamarosan szembe kell nézniük a helyi legendával, a fehér ruhás hölggyel, a kísérteties és gyönyörű stoppossal, aki a környék útjain vándorol éjszakánként, fiatal férfiakat csábítva a halálba. Egy teljesen újszerű, borzongató világba viszi őket a végzetük, ahol megmagyarázhatatlan jelenségekkel kell szembenézniük. A veszélyes túlvilági küldetés Coloradóból indul és Nebraska kietlen tanyavilágába, Wisconsin elszigetelt tavaihoz vezet, ahol a természet törvényei fenekestől felfordulnak. A hagyomány szó szerint életre kel, a rémtörténetek, babonák teremtményei megelevenednek, s rettegésben tartják a vidéket.

Jeffrey Dean Morgan legjobb filmjei

2. P.S. I Love You (2007)

Holly boldog házasságban él Gerryvel. Amikor azonban a férje betegségben meghal, összeomlik, és nem akar tovább élni. Ám Gerry gondolt erre, a halála előtt számos levelet írt a nejének, melyek segítségével talán úrra lehet fájdalmán, és újra megtalálhatja önmagát. Az első Holly harmincadik születésnapján érkezik. A hangos levélben Gerry arra kéri, mozduljon ki otthonról és ünnepelje meg a születésnapját. Az elkövetkező hetekben, hónapokban újabb és újabb üzenetek jönnek a régi kedvestől, újabb és újabb kalandra buzdítva Hollyt.

Jeffrey Dean Morgan legjobb filmjei

3. Férj és féleség (2008)

Uma Thurman többször volt már szuperhősnő, most sem adja alább. Menő rádiós műsorvezetőt játszik, akiről – bár kimondva ez így nincs – meszsziről lerí a földöntúli eredet: egyetlen emberi tulajdonsága sincs neki ugyanis. Plasztik a mosolya, ólmos a könnyedsége – simán bevethető lenne Pókember ellen, de itt másfajta hálót szőnek; romantikus vígjátékot. Jó, hogy mondják, mert már a cím is elrettentő, de a maga keresetlen mesterkéltségében legalább hűen tükrözi a belsőbb tartalmakat. Uma, a szuperhősnő, egy szerelmi lebeszélőshow tüchtig hangja, mely hang a kislángú, ámbár felelősségteljes párkapcsolatok dicséretét búgja, s imigyen sikerül is lebeszélnie egy bizonytalan betelefonálót szenvedélytől kicsattanó vőlegényéről. Egy queensi tűzoltót azonban, különösen 9/11 után nem lehet büntetlenül lepattintani: személyében újabb ólmos-plasztik szuperhős lép a történetbe, a kisvárosiasabb, de Umával versenyképes fajtából. A romantikus hátráltató, vagyis a darab főgonosza a lovaglópálcát nyelt Colin Firth, a szegényebb romkomok Hugh Grantje; ő a vígjátéki magas labda, akit csak lecsapni lehet – le is csapják rendesen, de ez így helyes, úgy még senki sem kapta meg a csajt ugyanis, hogy kényszeres evőként süteménydarabokat dugdosott a zsebébe. Az viszont méltó romantikus gesztus, hogy ami nem sikerült Terrence Malick Mennyei napokjában – nevezetesen Sam Shepard és Brooke Adams happy endje -, azt most helyrehozzák a filmtörténettel tüntetően szoros viszonyt ápoló filmesek, élükön Griffin Dunne-nal, a Scorsese-színészből lett romkom rendezővel.

Jeffrey Dean Morgan legjobb filmjei

4. The Walking Dead (2010-2022)

A The Walking Dead egy amerikai televíziós horrorsorozat. Története Robert Kirkman, Tony Moore és Charlie Adlard azonos című képregényén alapul, főszereplője az Andrew Lincoln által alakított sheriff, Rick Grimes, aki kómából ébredve egy emberevő zombik (ahogy a történetben hívják: kóborlók) által uralt poszt-apokaliptikus világban találja magát. Elindul hát, hogy felkutassa családját, és útja során sok más túlélővel is összeakad.

Jeffrey Dean Morgan legjobb filmjei

5. Vesztesek bosszúja (2010)

Clay, Jensen, Roque, Pooch és Cougar az Amerikai Különleges Haderő tagja. Az elit kommandósokat akkor vetik be, ha Amerika érdekeit veszély fenyegeti valahol a világban. Ezúttal a bolíviai dzsungel mélyére szólítja őket a kötelesség, itt kell felkutatniuk és megsemmisíteniük az ellenséget. A veszélyes küldetés azonban számukra ördögi csapda, ugyanis elárulják őket. Miután majdnem otthagyják a fogukat, elhatározzák, hogy nem hagyják annyiban a dolgot. Úgy döntenek, hogy megkeresik az árulót, és leszámolnak vele. Az akcióban a gyönyörű és titokzatos Aisha lesz a segítségükre.

Jeffrey Dean Morgan legjobb filmjei

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·