FILMEZZUNK.HU
Nem sokon múlott, hogy Jason Isaacs visszautasítsa ikonikus szerepét a Harry Potterben

Nem sokon múlott, hogy Jason Isaacs visszautasítsa ikonikus szerepét a Harry Potterben

1442

Nem sokon múlott, hogy Jason Isaacs visszautasítsa ikonikus szerepét a Harry Potterben

Bár nem tartozott a főszereplők közé, a színész a Harry Potter összes részében feltűnt Draco Malfoy édesapjaként. A Digital Spy készített nemrég interjút Jason Isaacsszel, akit a szélesebb közönség Lucius Malfoy-ként ismer, és a színész bevallotta, majdnem visszautasította a szerepet annak idején. Jason ugyanis eredetileg Gilderoy Lockartot szerette volna életre kelteni, a Roxfort Sötét Varázslatok Kivédése tanárát, és bevallása szerint teljesen kiakadt, amikor ehelyett Lucius Malfoy szerepéért hallgatták meg.

A színész arról is szót ejtett, hogy Malfoy szerepével egyidőben hallgatták meg a 2003-as Pán Péter című film Hook kapitányának szerepéért, és mivel nem akart két gyerekeknek szóló filmben is rosszfiút játszani, így kész volt dobni a Harry Pottert.

“Megmondtam az ügynökömnek, hogy ha telefonálnak a Harry Potter készítői, mondja meg nekik, hogy nem vállalom a szerepet. Hook kapitány leszek inkább! Erre azt mondta az ügynököm, hogy a hétvége során gondoljam át a dolgot, én meg közöltem vele, hogy szó sem lehet róla, nem akarok gondolkodni rajta. Mókás, szerethető történet és hízelgő, hogy szerepelhetnék benne, de nem akarok két gyerekeknek szóló történetben is rosszfiút játszani.”

– elevenítette fel a történteket Isaacs, majd a családja hatására végül mindkét szerepet elvállalta.

“Azon a hétvégén mindenki felhívott – unokahúgok, unokaöccsök, keresztgyerekek és szüleik. Mindannyian arról akartak meggyőzni, hogy vállaljam a melót, és nem csak azért, mert jót akartak nekem, hanem mert el akartak jönni a forgatásra velem. Szóval végül igent mondtam, és hála Istennek, hogy így tettem!”

A színész kérdésre azt is elárulta, ismét Malfoy bőrébe bújna-e:

“Ha Jo [Rowling, a Harry Potter-sorozat írónője – a szerk.] felhívna és azt mondaná, hogy “Készítünk egy Lucius Malfoy-spinoffot”, már azelőtt igent mondanék és útra kelnék, hogy a mondata közepéig érne, de nem tartanám vissza a lélegzetem addig, míg meg nem érkezik ez a hívás…”

Csak kevesen tudtak erről: Robin Williams mindig csak egy feltétellel vállalta el a szerepeit

(Via Starity)


Article Tags: · ·