FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb Al Pacino film, amit vétek lenne kihagyni

A 10 legjobb Al Pacino film, amit vétek lenne kihagyni

53992

6. A sebhelyesarcú (Scarface, 1983)

Tony Montana (Al Pacino) Kubából érkezik az Egyesült Államokba, de eszében sincs tisztességes életet élni, sőt, kifejezetten az alvilágban szeretne karriert csinálni. Ezért elszegődik Miami legnagyobb drogbárójához, Frank Lopezhez. A gátlástalan és tanulékony Tony hamar és ügyesen lépked felfele a ranglétrán, kitartóan és hűen követi a maffiózót, de korántsem azért, mert felnézne rá vagy tisztelné, hanem azért, mert mindent magának akar, ami Lopezé: pénzt, drogokat, nőket és hatalmat.

A sebhelyesarcú (Scarface, 1983)

Tudtad, hogy…?

Al Pacino arra kérte John A. Alonzo vezető operatőrt, hogy csak spanyolul beszéljen hozzá a forgatáson, mivel ez segít neki a szerepben maradni. A filmben tejport használtak volna a kokain helyettesítésére, de a forgatáson kiderült, hogy nem illik a koncepcióba. Brian De Palma, hogy ne legyen illúzióromboló, azóta sem árulta el, milyen anyaggal helyettesítették a kábítószert.

5. Az ördög ügyvédje (Devil’s Advocate, 1997)

Kevin, az ifjú, tehetséges és ambiciózus ügyvéd visszautasíthatatlan ajánlatot kap egy tekintélyes New York-i cégtől. A titokzatos vállalkozás vezetője, John Milton hihetetlen luxussal kápráztatja el fiatal kollégáját. Kevin elvállalja a munkát, ám az új élet egy idő után kezd terhessé válni. Házassága válságba kerül, neki pedig rá kell döbbennie, hogy lassacskán már nem az igazságot szolgálja, hanem az ördögöt.

Az ördög ügyvédje (Devil's Advocate, 1997)

Tudtad, hogy…?

Az “Ördög ügyvédje” elnevezésről: Az általános szóhasználatban az ördög ügyvédjének nevezzük azt, aki egy vitában nem a saját véleményének megfelelően szegül szembe valakivel, csak azért, hogy vitapartnere betekintést nyerjen a másik oldal nézőpontjába is. Ezt a módszert oktatási céllal disputatechnikák elsajátítása során is oktatják.

4. Minden héten háború (Any Given Sunday, 1999)

Tony D’Amato (Al Pacino) a Miami Sharks focicsapat idősödő edzője korábban mindig győzelemre vezette a csapatot, de most háromszor egymás után veszítették el a bajnokságot, és a csapat népszerűsége is mélyponton van. A csapat fiatal társtulajdonosa,  Christina Pagniacci (Cameron Diaz) apjától örökölte a csapatot, és szeretné, ha az sikeressé válna. Cap Rooney (Dennis Quaid), a Sharks egyik leghíresebb játékosa, öregedésével azonban a Sharks együtt csúszik lefelé, így amikor sérülése miatt  Willie Beamen (Jamie Foxx), a fiatal hátvéd lép pályára, mindenkit ámulatba ejt. D’Amatonak egyszerre több emberrel kell megküzdeni az igazáért.

Minden héten háború (Any Given Sunday, 1999)

Tudtad, hogy…?

Al Pacino végső nagy beszéde egy valódi NFL edző, Marty Schottenheimer egy beszédén alapul. Mint a Warner Bros. kedvence, Clint Eastwood volt az első választás D’Amato szerepére, de ő inkább rendezni szerette volna a filmet. Végül egyik sem jött össze.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·