FILMEZZUNK.HU
Tudta? Bud Spencer javaslatára készültek el az Ötvös Csöpi-filmek

Tudta? Bud Spencer javaslatára készültek el az Ötvös Csöpi-filmek

10130

Tudta? Bud Spencer javaslatára készültek el az Ötvös Csöpi-filmek

Bujtor István mindig is megtisztelőnek érezte, hogy „magyar Piedoneként” emlegetik, noha egyszer nyakon csapta őt Bud Spencer. A magyar színészlegenda életéről Hasonmások címmel Király Levente könyvet írt, amiből számos érdekes sztori kiderül.

Ötvös Csöpi - Bujtor István

A Piedone-filmekre sokban emlékeztető Ötvös Csöpi-filmek kitalálója maga a főszereplőt is megformáló Bujtor István volt és a legenda szerint egy személyes találkozás során maga Bud Spencer javasolta neki, hogy készítsen vértelen bunyóval fűszerezett humoros filmeket. Rómában, a Sándor Mátyás felvételei alkalmából érte Bujtort az a megtiszteltetés, hogy személyesen is találkozhatott nápolyi kollégájával.

“Mire kézhez kaptam a diplomát, már hat filmszerep volt a hátam mögött. Az előbbi film forgatása közben eljutottam Olaszországba, ahol megismerkedtem Bud Spencerrel. Elmondtam neki, hogy én vagyok a magyar szinkronizálója. Kedvenc íróm, rejtő jenő szavaival élve vállon veregetett, majd felemelt és leporolt. Azóta jóba vagyunk, és levelezünk.”

– elevenítette fel a 2009-ben elhunyt színész korábban a különleges pillanatot.

Emlékszel még a Bujtor-filmek gyerekszínészeire? Így néznek ki napjainkban!

Bujtor István a Spencerrel való találkozásáról egyébként más alkalommal is szeretett mesélni:

“Ő a szomszéd műteremben forgatott és összehoztak, bemutattak. Én már akkor szinkronizáltam őt itthon, és akkor mondta, hogy milyen jó ilyen filmet csinálni. “

– mondta Bujtor, majd folytatta, hogy mit mondott neki a legendás pofonosztó:

“Szinkronizálni is élvezet lehet, de miért nem csináltok ti is ilyet? Nagydarab, marha embernek itt vagy te, szép táj, jópofa benyögések, pofonok vér nélkül és a kisgyerek mindenképpen nagyon fontos, akárcsak a happy end. És kész is a film. Szent meggyőződésem, hogy a közönségnek nagyon komoly igénye van az ilyen irányú filmekre, erre a műfajra, kikapcsolódásra, szórakozásra, az egyéb, komolyabb, nehezebb veretű filmek mellett.”

– és már kezdődhetett is a film tervezése:

“És mivel nem találtam vállalkozót, ezért megírtam a forgatókönyvet, elvállaltam a rendezést és a főszerepet is. A zenét az öcsém, Frenreisz Károly szerezte.”

– mondta Bujtor

Bud Spencer fia már túl van a 60-on – Egykor apja szakasztott képmása volt

(Via borsonline.hu)


Article Tags: · · · ·