FILMEZZUNK.HU
Súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel küzd Christina Applegate, az Egy rém rendes család sztárja

Ezzel a gyógyíthatatlan betegséggel küzd Christina Applegate, az Egy rém rendes család egykori sztárja

6980

Ezzel a gyógyíthatatlan betegséggel küzd Christina Applegate, az Egy rém rendes család egykori sztárja

Az Egy rém rendes családban ismerte meg a nagyközönség a szőke, butuska Kelly Bundyt alakító Christina Applegate-et, és később ő játszotta az Anchorman-filmek női főszereplőjét, Veronicát. A színésznő vendégszerepelt egy másik kultikus szitkomban is, a Jóbarátok nyolcadik évadában ő alakította Rachel egyik idegesítő nővérét, Amyt, és ezért Emmy-díjjal is jutalmazták. Applegate legutóbb és vélhetően utoljára, a Netflix 2019-ben induló Halott vagy című fekete komédia 2. évadában volt látható, melynek ő is az egyik executive producere. Sajnos azonban egy súlyos, egyelőre gyógyíthatatlan, a központi idegrendszert megtámadó szklerózis multiplexet diagnosztizálták nála.

Súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel küzd Christina Applegate, az Egy rém rendes család sztárja

A színésznő nem először néz szembe súlyos betegséggel: 2008-ban mellrákkal küzdött, de szerencsére még nem volt túl előrehaladott stádiumban, és egy műtét után felgyógyult belőle. A szklerózis multiplex, vagyis velőshüvely-szétesés az orvostudomány jelen állása szerint gyógyíthatatlan, és bár együtt lehet vele élni, de többek között látásromlást és a végtagok elgyengülését okozza (a legtöbben sajnos kerekesszékbe kényszerülnek), valamint pszichés zavarokhoz, depresszióhoz és szorongáshoz is vezethet. Applegate a közösségi oldalán így számolt be arról, amikor diagnosztizálták nála a szklerózist, és furcsa tapasztalatként írja le az azóta eltelt időt.

“De nagyon sok támogatást kaptam olyan ismerőseimtől, akik szintén ezzel küzdenek. Kemény út volt, de ugye tudjuk, hogy az útnak nincs vége. Hacsak valami s*ggfej nem torlaszolja el. Ahogy az egyik szklerózisos barátom mondta: ‘felkelünk és megtesszük az előírt lépéseket’. Ezt teszem én is”

– írta az 51 éves színésznő, aki most egy kis nyugalmat kér a nyilvánosságtól. Ugyanezzel az autoimmun betegséggel küzd egyébként Selma Blair (Hellboy, American Crime Story) is, ő 2018-ban hozta nyilvánosságra, hogy szklerózist diagnosztizáltak nála. Mindkét színésznőnek sok erőt kívánunk a küzdelemhez, és reméljük, az orvostudomány egyszer eljut odáig, hogy gyógyíthatóvá, vagy legalábbis jobban kezelhetővé válik ez a betegség is.

Jamie Lee Curtis büszkén vállalja, hogy 27 éves lánya transznemű

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · ·