FILMEZZUNK.HU
Híres színészek, akik “halálközeli élményt” éltek át a filmforgatások alatt

Híres színészek, akik “halálközeli élményt” éltek át a filmforgatások alatt

1863

Híres színészek, akik “halálközeli élményt” éltek át a filmforgatások alatt

A színészélet látszólag rengeteg csillogással, hírnévvel szórakozással és bőséges anyagi haszonnal járó világa kecsegtető lehet sokak számára. A filmvászonra kerülő lélegzetelállító mutatványoknak azonban megvan a maguk ára. A bohém élet mögött sokszor kemény munka és erőfeszítés áll. Az akció dús jelenetek többségét igaz, hogy dublőrrel forgatják, azonban sok esetben a színész is ki kell vegye a maga részét a nem hétköznapi mutatványokban. Így történhet meg, hogy sok esetben a mulasztásnak figyelmetlenségnek vagy a nem megfelelő technikai feltételeknek köszönhetően a színészek karnyújtásnyira kerülnek életveszélyes állapotoktól illetve komoly tragédiáktól.

Johnny Depp a “A magányos lovas” forgatása alatt szenvedett el egy komoly balesetet. A zabolás ló levetette magáról a filmszínészt, majd közel húsz méteren át vonszolta maga után, állítja Perez Hilton.

Johnny Depp - A magányos lovas

George Clooneynak súlyosan megsérült a háta egy baleset során, amelyre a “Syriana” című film forgatása alatt került sor. A probléma megoldása csak sebészi orvosi beavatkozás által vált lehetségessé.

Sziriana (Syriana, 2005)

Meryl Streep rajongótábora közel volt ahhoz, hogy örökre búcsút mondjon a kedvenc színésznőjüknek, amikor az váratlanul belezuhant egy jéghideg vizű folyóba a “Veszélyes vizeken” filmkockáinak felvétele során. Szerencsére Kevin Bacon lélekjelenléte segítette a sztár megmentését, hiszen társa érte ugrott a jéghideg vízbe.

Meryl Streep - Veszélyes vizeken

Az “Ahol a hullámok születnek” forgatása is szinte tragédiába torkollt, ahol egy váratlan óriási méretű hullám magával ragadta a filmszínészt és lerántott a vízbe. Gerard Butler közel 1 percet vergődött és fulladozott a víz alatt, amíg a felszínre került.

Ahol a hullámok születnek (Chasing Mavericks, 2012)

Joseph Gordon-Levitt maga vállalta az akciókkal teletűzdelt “Rush Premium” kaszkadőr jeleneteit, azonban a dolgok rosszra fordultak, amikor egy jelent forgatása alatt autóbalesetet szenvedett. A színészt viszont az orvosok tűzdelték tele több mint harminc varrattal.

A 8 legjobb bringás film, amiket mindenképpen érdemes megnézned

Jason Statham mindig kemény srácot játszik, a “Feláldozhatók 3” forgatásán egy kamiont vezetett. Egy adott pillanatban az autó fékei felmondták a szolgálatot, az autó pedig a tengerben kötött ki. Jasonnak sikerült kijutnia az autó fülkéjéből, úgy úszott a felszínre mintha semmi sem történt volna.

Jason Stathammel jöhet a Feláldozhatók spin-offja

Charlize Theron egyedül vitte véghez az “Aeon Flux” film jeleneteinek többségét. Egyik jelenetben a nyakán sérült, a forgtásokat nyolc hétre felfüggesztették.

Charlize Theron (Aeon Flux, 2005)

A drámai végkifejlet ellenére a Titanic forgatása jó buli volt a kulisszák mögötti fényképek alapján

(Via Filantropikum.com)


Article Tags: · · · · · · ·