FILMEZZUNK.HU

Tom Cruise-nak lehetősége lett volna az elmúlt évtized legikonikusabb filmszerepére, de nem élt vele

5807

Tom Cruise-nak lehetősége lett volna az elmúlt évtized legikonikusabb filmszerepére, de nem élt vele

Már az alapgondolat is egészen égbekiáltóan őrültnek hangzik, hiszen Robert Downey Jr. már a kezdetektől nem kevés pimaszsággal, élettel töltötte meg az eredeti képregényekben lényegesen sótlanabb Tony Stark figuráját. A szerepre meghallgatták Timothy Olyphantot, Nicolas Cage-et (jajj), sőt mi több, a második rész Justin Hammerjét alakító Sam Rockwellt is, de a szerep eljátszásához a legközelebb az akkoriban éppen a megítélését tekintve mélyponton lévő Tom Cruise került.

Egy hajszálon múlott, hogy nem Tom Cruise lett a Vasember

Azonban a kamera másik oldalán is érdekes nevek röpködtek, mielőtt Jon Favreau aláírt volna. Szóba került a Die Hard 4.0-át dirigáló Len Wiseman, Nick Cassavetes (Szerelmünk lapjai, Alpha Dog), de olyan nagyágyúk is, mint a későbbi két Bosszúállókat jegyző Joss Whedon, valamint maga Quentin Tarantino is. Ha utóbbi megvalósul, akkor valószínűleg a családi matiné jelleg és a dollármilliárdok is repültek volna a kukába.

Összesen 18 év telt el addig, amíg a Vasember című film végre a mozikba kerülhetett. Még 1990 áprilisában Universal Pictures készítette volna, de ők eladták a jogokat a 20th Century Foxnak, akik viszont továbbadták a New Line Cinemának, végül a Marvel kezébe jutott a jog, aki meg is valósította a nagy sikerű filmet.

Magyar szinkronhangok, akik már nincsenek közöttünk


Article Tags: · · ·