FILMEZZUNK.HU
Döbbenetes titokra derült fény Edward Norton múltjáról

Döbbenetes titokra derült fény Edward Norton múltjáról

1546

Döbbenetes titokra derült fény Edward Norton múltjáról

Edward Norton amerikai színész a PBS nevű csatorna „Finding Your Roots” (A gyökereid nyomában) műsorában tudta meg, hogy van egy nagyon híres felmenője, akiről eddig nem is tudott – Pocahontas. A népszerű műsorban a házigazda, Henry Louis Gates tárja fel adásról adásra egy-egy híresség genealógiáját, s ezúttal Edward Norton került sorra, akinek a 12. dédnagymamája állítólag nem más, mint a mesékből is ismert indián lány, Pocahontas. A színész egészen ledöbbent a hír hallatán, meg is kérdezte a műsorvezetőt, hogy honnan tudja ezt ilyen biztosan?

Döbbenetes titokra derült fény: Edward Norton valójában Pocahontas leszármazottja

Az adásban Gates elmondta, hogy Pocahontas és John Rolfe 1614. április 5-én házasodott össze a virginiai Jamestownban, és úgy látja, hogy történelmi dokumentumokon keresztül kimutatható, hogy Norton felmenői között bizony ott szerepel a legendás pár.

„Az ilyesmi ráébreszti az embert arra, hogy az egész emberiség történetének milyen apró darabkái is vagyunk”

– mondta Norton. John Smith kalandor feljegyzései alapján Pocahontasról annyit tudni, hogy 1613-ban a britek és az indián törzsek közt dúló háború során fogságba került, így megismerkedett az egyik telepessel, John Rolfe-fal, akihez feleségül ment. Az ifjú ara – nem kis részben „Virginia apostolának”, Alexander Whitaker szolgálatának hatására – keresztény hitre tért, megkeresztelkedett, és felvette a Rebeka nevet. Házasságukkal pedig lezárult az angol–póhatán háború. Férje néhány évvel később Angliába is magával vitte Pocahontast. Pocahontas életének talán legismertebb epizódja az volt, amikor John Smith életét megmentette, miután a férfit a póhatánok fogságba ejtették. Az indián lány kalandjairól készült feljegyzésekből a Walt Disney Pictures készített nagysikerű rajzfilmet 1995-ben.

Van egy filmje Jason Momoa-nak, amit ha szóba hoznak, mindig rosszul lesz, annyira utálja

(Via Hetek.hu)


Article Tags: · ·