FILMEZZUNK.HU
Megható fotó: Bud Spencer édesapja karjában látható gyerekként

Megható fotó: Bud Spencer édesapja karjában látható gyerekként

8784

Megható fotó: Bud Spencer édesapja karjában látható gyerekként

A Piedone nyomában nevű Facebook oldalnak köszönhetően egy igazi kincsre leltünk! A legendás olasz pofonosztóról, Bud Spencerről egy gyerekkori fotót osztottak meg, amin édesapja karjában látható a kis Carlo, míg jobb oldalon az újszülött húga, Vera cukiskodik a képen. Íme a kép, ami minden Bud Spencer rajongónak bearanyozza a napját:

Megható fotó: Bud Spencer édesapja karjában látható gyerekként

Bud Spencer egyébként Alessandro Pedersoli és Rosa Facchetti fiaként született Nápoly Santa Lucia nevű városrészében. Édesapjának akkoriban vasgyára volt a nápolyi kikötőben, de amikor a gyár előtt horgonyzó hajó egy baleset során felrobbant, a vasgyár tönkrement. Nyolcévesen lett tagja a helyi úszóklubnak, ahonnan aztán Rómába igazolt, amikor a család 1943-ban a fővárosba költözött.

Tanulmányi eredményei egészen kimagaslóak voltak, ötévesen volt elsős, majd az ötödik osztályt átugorva került hatosztályos gimnáziumba. Ezután a római egyetem vegyészkara következett (mindössze 16 évesen vált az egyetem hallgatójává), tanulmányait azonban meg kellett szakítania, mert a család 1947-ben elhagyta Olaszországot és Brazíliába költözött. Ő másfél év múlva (1948 végén), míg családja 1950-ben tért haza. Folytatta az egyetemet, bár már nem a vegyészmérnöki, hanem a jogi karon, illetve a sportolást. 1949-ben mellúszásban olasz bajnoki címet nyert, 1950-ben a 100 méteres gyorsúszás bajnoka lett egy perc alatti idővel. Még ebben az évben az olasz vízilabda-válogatottal 4. helyezést ért el az Európa-bajnokságon. Miután aláírta első hollywoodi szerződését, visszavonult a profi sportolástól. A magyar vízilabda-válogatott ellen 1955 szeptemberében a Margit-szigeten játszotta utolsó mérkőzését.

Így néznek ki ma Bud Spencer lányai: Cristina és Diamante túl az ötvenen is gyönyörűek


Article Tags: · ·