FILMEZZUNK.HU
Nem fogod elhinni, mennyi pénzt kapott Macaulay Culkin a Reszkessetek, betörők! folytatásáért

Nem fogod elhinni, mennyi pénzt kapott Macaulay Culkin a Reszkessetek, betörők! folytatásáért

10255

Nem fogod elhinni, mennyi pénzt kapott Macaulay Culkin a Reszkessetek, betörők! folytatásáért

Elképesztő összeget fizettek ki Macaulay Culkinnak a Reszkessetek, betörők! második részének főszerepéért – írja a The Things. Az azóta klasszikussá vált karácsonyi mozi hatalmas sztárt csinált az akkor 10 éves színészből.

Döbbenetes rasszista botrány alakult ki a Netflixen a Reszkessetek, betörők! körül

Az 1990-ben bemutatott Reszkessetek, betörők! (eredeti címén Home alone) olyannyira megkerülhetetlenné vált az ünnepi időszakban, hogy azóta nem múlhat el úgy karácsony, hogy valamelyik kereskedelmi csatornán ne adnák le. A történetet persze mindenki ismeri: Kevint a szülei véletlenül otthon felejtik, amikor elutaznak a karácsonyi vakációra, és az anyukájának csak a repülőn esik le, hogy a gyerek nincs ott velük. Kevin elsőre élvezi a váratlan szabadságot, azonban két betörő kiszemeli magának a szinte üresen álló házat. A tízéves fiú pedig mindenféle csavaros csapdát állít a bűnőzöknek, számtalan kínzásnak alávetve a Joe Pesci és Daniel Stern által megformált figurákat.

A film főszerepéért Culkin akkor 100 ezer dollárt kapott. A Reszkessetek, betörők! óriási siker lett, a film egy csapásra nemzetközi sztárt csinált a gyerekszínészből. Ennek megfelelően a gázsija is jelentősen megugrott. A következő filmjéért, a My girl-ért már egymillió dollárt fizettek neki, a ’92-ben bemutatott Reszkessetek betörök második részéért pedig már 4,5 millió dollárt markolhatott fel. Bár Culkin óriási sztár lett a két klasszikus karácsonyi mozival, azt ezt követő filmjei már nem hoztak akkora sikert.

Sokkoló fotók: A Baywatch sztárjának egykori csodaszép felesége hajléktalan lett

(Via SzeretlekMagyarország)


Article Tags: · ·