FILMEZZUNK.HU
10 családi film, amit mindenképpen látnotok kell

10 családi film, amit mindenképpen látnotok kell

14982

10 családi film, amit mindenképpen látnotok kell

Régóta készülünk már egy olyan cikkel, ahol összegyűjtjük azokat a filmeket, amik nagyszerű lehetőséget biztosítanak arra, hogy még jobban összekovácsolódjon a kis otthoni csipet-csapat, kiegészülve a két örökös vigyázóval, apával és anyával. Szóval bemutatjuk, hogy szerintünk melyik a 10 legjobb családi film. Nagyon nehéz volt kiválasztani a TOP10-et, ezért a kedves Olvasóink számítsanak rá, hogy hamarosan jelentkezünk egy folytatással is!

1) Európai vakáció (European Vacation, 1985)

Griswaldék, az átlag amerikai papa, mama és a két gyerek egy vicces vetélkedőn európai utazást nyernek, de alig teszik be a lábukat a kontinensre, máris kellemetlen kalandba keverednek, majd újabb és újabb kalamajkák következnek.

Európai vakáció (European Vacation, 1985)

Chevy Chase egy interjúban elmondta, hogy eme családi film megjelenése után számos levelet kapott nézőktől, akik leírták, hogy Londonban jártukkor ugyanúgy csapdába estek egy körforgalomban.

2) Beethoven (1992)

A Newton család tagjai igazán normális emberek. De arról egyikük sem álmodott, hogy egyszer csak feltűnik körükben egy bernáthegyi kutya, és örökre megváltoztatja az életüket, na meg a bútorok állagát. Beethoven, az eb igen súlyos egyéniség, aki a nyirkos, szemeteskukában töltött éjszaka után egy szép reggel arra ébred, hogy megtalálta álmai otthonát. Egy takaros házat kerttel, sövénnyel, és ami a legfontosabb: nyitott kapuval. George Newton hisz a gyerekei ígéretének, akik első lelkesedésükben boldogan fogadkoznak, hogy majd etetik, sétáltatják, egyszóval: gondozzák. Ekkor még csak nem is sejti, micsoda kalandok várnak rá.

Beethoven (1992)

Charles Grodin és Bonnie Hunt házastársakat alakítanak a filmben, holott a valóságban Grodin 26 évvel idősebb Huntnál.

3) L’ecsó (Ratatouille, 2007)

Remy, a gourmand patkány életét kockáztatva jut a legfinomabb falatokhoz Párizs felkapott éttermében. Álma, hogy sztárséf váljon belőle, ám családja nem kifejezetten érti, miért nem jó neki a hagyományos csatorna-eledel. 2008-ban mind az Oscar, mind a Golden Globe gálán elnyerte a legjobb animációs film díját.


4) Éjszaka a múzeumban (Night at the Museum, 2006)

Larry élete nem úgy alakul, ahogy szeretné, és amikor legújabb találmányával is felsül, kénytelen  éjjeliőrként munkát vállalni a Természetrajzi Múzeumban. Már az első éjszaka elképszető kalandokat él át: a kiállított dinoszauruszok, vadállatok és történelmi alakok egyszer csak életre kelnek, az életét pedig maga Theodoe Roosevelt menti meg. Larry nem akar csalódást okzoni fiának azzal, hogy ismételten kirúgják, ezért minden erejével a múzeum megmentéséért küzd. Az idomárok heteket foglalkoztak a majommal, hogy megpofozza és megharapja Ben Stillert. Remek családi film, hogy együtt szórakozhasson a família.

Éjszaka a múzeumban (Night at the Museum, 2006)

Remek családi kikapcsolódás az Éjszaka a múzeumban, jó apropó együtt szórakozhasson a família.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·