FILMEZZUNK.HU
Így lőtt gólt Bud Spencer a magyar vízilabda-válogatottnak

Így lőtt gólt Bud Spencer a magyar vízilabda-válogatottnak (Videó!)

8534

Így lőtt gólt Bud Spencer a magyar vízilabda-válogatottnak (Videó!)

Sokak kedvenc filmszínésze, Bud Spencer kiváló sportoló, például mellúszóbajnok volt hazájában, és tagja volt az olasz vízilabda-válogatottnak is. Olyannyira, hogy 1950-ben Európa-bajnoki negyedik helyet szerzett a csapat tagjaként. 1967-ben vonult vissza az aktív játéktól, utolsó válogatott meccsét éppen a mieink ellen játszotta, ezt követően már a filmvásznakon bizonyított.

Az alábbi videóban megnézhetjük egy gólját is, egy 1955-ben játszott magyar-olasz vízilabdameccsről, amelyet 7-3-ra mi nyertünk. A gól 33 másodperctől látható. A felvételen nyilatkozik Gyarmati Dezső, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki az akkori csapat egyik meghatározó tagja volt.

Erős érzelmi kötelékek fűzték Magyarországhoz, hiszen egyrészt nagy csatákat vívott az olimpiai bajnok magyar válogatott ellen, másrészt tudta, idehaza hatalmas népszerűségnek örvend filmjei okán. 85. születésnapja alkalmával például egy magyar válogatott köpenyt ajándékozott neki dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, 2015 szeptemberében pedig Skype-kapcsolat révén élőben beszélgetett a budaörsi vízilabda expó szervezőivel, a kétszeres olimpiai bajnok Gergely Istvánnal és a háromszoros olimpiai bajnok dr. Kiss Gergellyel.

Megszakad a szív: ez volt Bud Spencer utolsó szava

(Via 24.hu)


Article Tags: · ·