FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film, amely egy lakatlan szigeten játszódik

A 10 legjobb film, amely egy lakatlan szigeten játszódik

59461

6. A Robinson család /Swiss Family Robinson, 1960/

Elsüllyeszti a család vitorlás hajóját egy szörnyű vihar, azonban ők túlélik a szerencsétlenséget. Egy déltengeri szigeten érnek partot, ahol együtt küzdik le a vadon ezer veszélyét, sőt még egy elvetemült kalózvezért is megleckéztetnek.

A Robinson család /Swiss Family Robinson, 1960/

5. A legyek ura /Lord of the Flies, 1990/

A William Golding regényéből készített film egy csapat gyerekről szól, akik egy lakatlan szigetre vetődnek, miután repülőgépük lezuhan. Eleinte remekül működik demokratikus alapokon nyugvó rendszerük, azonban idővel két táborra szakadnak. Az egyik oldal megdöbbenve tapasztalja, hogyan elvadult és elállatiasodott a másik fél az éhség, az elhagyatottság és a zord körülmények hatására.

A legyek ura /Lord of the Flies, 1990/

4. A kék lagúna /The Blue Lagoon, 1980/

A Csendes-óceánon elszenvedett hajótörésnek három túlélője marad. Emmeline és Richard azonban nem sokáig számíthat az idős hajószakács oltalmazására, Paddy ugyanis néhány nap elteltével halálra issza magát. A két fiatal magára marad a sok-sok veszélyt rejtő dzsungelben, ám lassanként berendezkednek a gyönyörű szigeten. Távol a társadalomtól önállóan élik át a felnőtté válást, felfedezik egymásban a testi szerelem szépségét.

A kék lagúna /The Blue Lagoon, 1980/

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·