FILMEZZUNK.HU
A Marvel univerzum legnagyobb kockázata Robert Downey Jr. volt

A Marvel atyja elárulta, hogy az univerzumuk legnagyobb kockázata Robert Downey Jr. volt

6221

A Marvel atyja elárulta, hogy az univerzumuk legnagyobb kockázata Robert Downey Jr. volt

Robert Downey Jr. neve egyet jelent Vasemberével. Ez manapság egyértelmű is lehet, ám annak idején a Feige szerint a színész szerződtetése meglehetősen kockázatos dolog volt.

Brutális mennyiségű pénzt követel Robert Downey Jr. az MCU-ba való visszatérésére

A Marvel Studios vezetője a CinemaBlendnek nyilatkozott, az első Vasember-film komplikációiról, tekintve, hogy a 2008 előtti képregényfilmek meglehetősen vegyes fogadtatásúak voltak.

“Szerencsém volt részt venni a korai Pókember- és X-Men-filmekben is, de szerettünk volna egy Vasember-filmet is forgatni. És véleményem szerint ennek legnagyobb kockázata – még ha felháborító is kimondani -, de maga Robert Downey Jr. volt. Ez volt a legnagyobb kockázat az egész MCU megalapításában, de Robert nélkül ma nem ülnénk itt. Ezt valóban így gondolom!”

– mondta el Feige. A Vasember bejelentése előtt tudvalevő, hogy Robert Downey Jr. nem volt éppen józan, karrierjén számos botrány ejtett csorbát. Noha voltak kisebb filmjei, de a szupersztárságon már túl volt rég. Downey a kilencvenes években gyakran vált címlapsztorivá, mert épp alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság miatt tartóztatták le nyilvánosan. Feige pedig azt is hozzátette, hogy a Downey Jr. akciófilmben azelőtt szinte soha nem alakított, kivéve az Életre-halálra című filmet, de azt sem miatta nézték az emberek.

“Mindenki tudta, hogy csodás színész, de nem volt akciósztár. Nem volt ő a sztárok legnagyobbika. És hamar rájöttünk az ebben rejlő kockázatra is. De Jon Favreaunak volt egy elképzelése a filmről, és ő Robertet akarta a szerepre. Ez a döntés pedig sikeres volt, amik további kockázattal, de lehetőségekkel is jártak a számunkra.”

– tette hozzá a producer. A Vasember végül sikeres lett, ennek pedig nagy része volt Robert Downey Jr.-nak is, aki az MCU egyik zászlóshajója lett ezután. A fizetése is hamar megnőtt, hiszen míg a Vasember első részéért 500 ezer dollárt kapott csupán, addig a folytatásért már legkevesebb 10 millió dollárt vághatott zsebre, ezzel együtt pedig karrierje is új életre kelt.

Tara Reid még csak 48 éves, de a sok plasztikai beavatkozástól teljesen felismerhetetlenné vált

(Via Acinemániás)


Article Tags: · ·