FILMEZZUNK.HU
Keanu Reeves nem mindig volt közönségkedvenc - A kezdetekben meg is dobálták a színpadon

Keanu Reeves nem mindig volt közönségkedvenc – A kezdetekben meg is dobálták a színpadon

2551

Keanu Reeves nem mindig volt közönségkedvenc – A kezdetekben meg is dobálták a színpadon

Kenau Reeves nevét mindenki ismeri. A színész többek között olyan kasszasikerekben alkotott maradandót, mint a Mátrix- vagy a John Wick-filmek. Nemcsak munkásságával vívta ki a rajongók szeretetét, híresen közvetlen személyisége miatt is sokan felnéznek rá. Keanu nagy közönségkedvenc,  milliók rajonganak érte. Kedves, önzetlen és adakozó. Magánéletéről nem szokott nyilatkozni és a filmiparban a legnagyobbak között van. Ezeket szinte mindenki tudja róla, de azt már csak kevesen, hogy Keanu a ’90-es években alapította meg Dogstar nevű együttesét. Valljuk be, életének nem ez a korszaka volt a legkimagaslóbb. Keanu Reeves bandájának egyszerűen nem sikerült berobbannia a zeneiparba. Olyannyira sikertelen időszaka volt ez számára, hogy egyszer még az is előfordult Vele, hogy a közönség lezavarta a színpadról, és ha ez nem lenne elég, még meg is dobálták fellépés közben.

Hihetetlen! Keanu Reeves egyáltalán nem volt közönségkedvenc, a kezdetekben meg is dobálták a színpadon

Keanu viszonylag korán ismerkedett meg a színjátszással. Miután szülei elváltak, édesanyja újraházasodott, második férje Paul Aaron színházi és filmrendező révén már hatéves korában belecsöppent a show-biznisz világába. Noha a házasság csak egy évig tartott, a férfi Reeves életének része maradt, és elkezdte terelgetni a pályán. Miután elvégezte tanulmányait, elkezdte bontogatni a szárnyait a filmiparban: 1984-ben debütált a kamera előtt a Hangin’ In című sorozatban. A nagy áttörésre pusztán négy évet kellett várnia, 1988-ban megkaparintotta a Veszedelmes viszonyok egyik szerepét, amellyel kellőképpen sikerült felkeltenie a szakma figyelmét. Ezzel egy időben a zenélés felé is kacsintgatott.

Keanu Reeves nem mindig volt közönségkedvenc, a kezdetekben meg is dobálták a színpadon

1990-ben alapította meg Dogstar elnevezésű együttesét, miután egy közértben megismerkedett Rob Mailhouse dobossal. A formáció főleg folkzenei stílusban alkotott, azaz népies countrymuzsikát játszottak. Először tipikus garázsbandaként kezdték, majd elhatározták, hogy turnéra indulnak. Sikerült bejutniuk még a Milwaukee Metálfesztiválra is, főleg hard rockot és Satan rockot játszottak. Reeves elmondta:

„Mi folkzenekar lévén nem igazán illettünk oda. Ahogy elkezdtünk játszani, a közönség megvadult: a söröspoharaikkal dobáltak meg, és ordítottak velünk, hogy húzzunk le a színpadról. Igazából gyönyörű volt, dőltem a röhögéstől.”

A formáció végül két album kiadása után, 2000-ben oszlott fel. Keanu elmondta, hogy a feloszlás amiatt volt, hogy a banda tagjai azt hitték, Reeves nem veszi elég komolyan a zenélést a filmkészítés mellett. Azt is hozzátette, hogy szerinte nem voltak elég jók ahhoz, hogy komoly sikereket érjenek el.   Mindenesetre, ha nem is sikereket elérve, de jó, hogy a színész másban is kipróbálta magát, amit tegyünk hozzá, nagyon vagány.

Szerző: MéziMcFly

Felismeri? Így néz ki ma Rene Russo, a Halálos fegyver-filmek egykori szépsége


Article Tags: ·