FILMEZZUNK.HU
8 híresség, akik szembe mentek a keresztény hitükkel

8 híresség, akik szembe mentek a keresztény hitükkel

981

8 híresség, akik szembe mentek a keresztény hitükkel

Sok amerikaihoz hasonlóan számos híresség keresztény családban született és nőtt fel. Rengeteg A-listás híresség templomi kórusban kezdte a pályafutását, katolikus iskolába járt, vagy vallásos szülei voltak. Nagyszerű példák vannak olyan hírességekre, akik keresztény neveltetésüket magukkal vitték Hollywoodba. Ezek a hírességek gyakran és szívesen osztják meg Jézust a rajongóikkal, és nyíltan beszélnek a hitükről. Azonban sok olyan híresség is van, aki úgy döntött, hogy keresztény hitével ellentétesen cselekszik. Bár keresztényként nevelkedtek, valami megváltozott az életük során, ami miatt nagymértékben eltávolodtak a keresztény vallástól. Ezek a hírességek tagadták meg Jézus Krisztust, mint megváltójukat, és nem félnek ezt tudatni rajongóikkal, a médiával és a világgal. Bár egykor keresztények voltak, ezek a hírességek valamilyen oknál fogva elhagyták a hitet, és most a spiritualitás más formáit gyakorolják. Ez a nyolc híresség nyíltan beszélt megváltozott hitéről.

1) Julia Roberts

Julia Roberts és jóképű férje már 23 éve alkotnak egy párt - Friss fotókon a ritkán látott Danny

Julia Roberts az Egyesült Államok bibliai övezetében született katolikus anya és baptista apa gyermekeként, de összességében katolikusnak nevelte magát. Roberts 42 évesen az Elle magazinnak adott interjújában megtagadta keresztény hitét, és azt állította, hogy az Ízek, imák, szerelmek című film forgatása közben tért át a hinduizmusra. Roberts azt mondta, hogy a rendszeres jógagyakorlatai miatt érdeklődött a hit iránt. Egy 2009-es indiai útja során Roberts elárulta, hogy rendszeresen látogat egy templomot, hogy „kántáljon, imádkozzon és ünnepeljen”, és piros bindit visel. Saját megtérése után három gyermekét is bevitte a hitbe.

2) Orlando Bloom

Orlando Bloom kiábrándítóan néz ki a legfrissebb fotóin

Orlando Bloom katolikusnak született és az anglikán egyházban nevelkedett. A Szent Péter metodista általános iskolába, a Szent Edmund iskolába és más katolikus oktatási intézményekbe járt felnőve. Felnőttként azonban vallását buddhizmusra változtatta, és tagja lett a Soka Gakkai Internationalnak, egy Nichiren buddhista alapú laikus egyesületnek. Bloom 2004-ben 60 társával együtt hivatalosan is megtért a Soka Gakkai International angliai székhelyén. Azóta felépítette saját Nichiren buddhista elvonulóhelyét a kaliforniai Malibuban. Bloom döntése, hogy csatlakozik a buddhizmushoz, másokra is hatással volt a környezetében, köztük volt feleségére, Miranda Kerrre, aki számos buddhista gyakorlatot vett át, és volt barátnőjére, Kate Bosworth-re, aki áttért a hitre.

3) George Clooney

Amal Clooney elárulta, hogy mi volt az a férjében, amit ki nem álhatott - George Clooney

George Clooney katolikusnak nevelkedett, és gyermekkorában rendszeresen járt misére és gyóntatásra. Mostanra Clooney nyíltan ateista lett: „Nem hiszek a mennyben és a pokolban. Nem tudom, hogy hiszek-e Istenben. Csak annyit tudok, hogy egyénként nem hagyom, hogy ez az élet – az egyetlen dolog, amiről tudom, hogy létezik – elpazarolódjon”. Bár már nem hisz, mégis elismeréssel beszél katolikus gyökereiről, mondván: „Nagyszerű struktúrában és tiszteletben nőttem fel”. Emellett óvatosan hangsúlyozza, hogy nincs problémája a keresztényekkel, mondván: „Bárki bármiben hisz, amíg nem árt senkinek, az elég tisztességes, és működik, és szerintem valódi, és számít”.

4) Katy Perry

20 híresség, akikről fogalmunk sem volt, hogy nem az eredeti nevüket használják

Katy Perry szigorú, evangéliumi keresztény háztartásban nőtt fel. Katy édesapja prédikátor volt, így a család az idejük nagy részét templomban töltötte. Felnőttként Katy jó úton haladt, hogy gospelénekesnő legyen, és Nashville-ben töltött időt egy gospelalbum felvétele miatt. Ez gyorsan megváltozott, amikor Katy tizenhét évesen Los Angelesbe költözött, hogy a showbizniszben folytassa karrierjét. Gyorsan hírnévre tett szert 2008-ban az „I Kissed a Girl” című dalával, amely sok vitát váltott ki. Azóta Katy nyíltan beszélt a keresztény hit iránti ellenszenvéről, a Marie Claire-nek adott 2013-as interjújában azt mondta: „Nem hiszek a mennyben, a pokolban vagy egy trónon ülő öregemberben. Hiszek egy nálam nagyobb felsőbb erőben, mert ez tart engem felelősnek”. A szülei, bár feldúltak, hogy elhagyta a hitet, arra kérik a keresztény társait, hogy ne ítélkezzenek Katy felett, hanem imádkozzanak érte.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · ·