FILMEZZUNK.HU
8 híresség, akik szembe mentek a keresztény hitükkel

8 híresség, akik szembe mentek a keresztény hitükkel

766

5) Anne Rice

8 híresség, akik szembe mentek a keresztény hitükkel

Anne Rice, az Interjú a vámpírral és más csúcsregények szerzője erős katolikus családban nőtt fel, de fiatal felnőttként agnosztikus lett. A 2000-es évek közepén, miután nagy nyilvánosságot kapott visszatérése után a katolicizmushoz, Rice keresztény irodalmat kezdett írni, többek között a Krisztus az úr: Out of Egypt (Egyiptomból) és Christ the Lord: The Road to Cana. Néhány évvel később Rice ismét elhatárolódott a szervezett kereszténységtől, arra hivatkozva, hogy nem ért egyet az egyház társadalmi kérdésekkel kapcsolatos álláspontjával. 2010-ben a Facebook-oldalán a következőket írta: “Ma kiléptem a kereszténységből… Egyszerűen lehetetlen számomra, hogy “tartozzam” ehhez a veszekedős, ellenséges, vitatkozós és méltán hírhedt csoporthoz”. Az évek során kijelentette, hogy még mindig elkötelezett Krisztus mellett, de nem úgy, ahogyan Őt a kereszténység bemutatja.

6) Kathy Griffin

8 híresség, akik szembe mentek a keresztény hitükkel

Kathy Griffin katolikus családban nevelkedett, de először a Szent Bernadin Általános Iskolában töltött évei alatt kezdett ellenszenvet érezni a szervezett vallás iránt, mert az apácák büntetésekkel sújtották őt és más diákokat. Griffin a középiskolában hagyta el hivatalosan a katolicizmust, és azóta “hülyének” nevezte a katolikus egyházat. A 2007-es Emmy-díjátadón Griffin címlapokra került a köszönőbeszédével, amelyben azt mondta: “Sokan feljönnek ide, és megköszönik Jézusnak ezt a díjat. Szeretném, ha tudnák, hogy senkinek sincs kevesebb köze ehhez a díjhoz, mint Jézusnak. Ez a díj most már az én Istenem!” Ezzel mindenhol megsértette a keresztényeket, olyannyira, hogy a megjegyzéseit kivágták a televíziós közvetítésből.

7) Gabriel Byrne

8 híresség, akik szembe mentek a keresztény hitükkel

A dublini színész, Gabriel Byrne közismert arról, hogy egykor erős keresztény meggyőződése ellen fordult, de érthető és tragikus okból. A szigorú katolikusnak nevelt Byrne gyerekkorában szexuális visszaélésen esett át egy keresztény testvérpár által. Angliai papképzés közben ismét molesztálta őt egy klérus tagja. Ez okozta, hogy öt év szeminárium után elveszítette a hitét. Byrne ma már büszke ateista, és gyakran felszólal az egyház ellen.

8) Anne Hathaway

Anne Hathaway őszintén beismerte, hogy súlyos alkoholfüggősében szenvedett

Anne Hathaway szigorú katolikusnak nevelkedett, és tizenegy éves korában elhitte, hogy Isten arra hívta, hogy apáca legyen. Ez csak négy évig tartott, amikor hitbeli válságba került, miután megtudta, hogy bátyja, Michael meleg. Azt mondja, hogy a férfi szexualitása motiválta őt arra, hogy áttérjen a katolicizmusról: “Az egész család áttért az episzkopalizmusra, miután az idősebbik bátyám coming outolt. Miért kellene támogatnom egy olyan szervezetet, amely korlátozottan tekint a szeretett testvéremre?”. Azóta elismerte, hogy sokat veszített a spiritualitásából, és hogy a katolikus neveltetés elhagyása óta nem fogadta el teljesen az új vallást.

Hollywoodban kereszténynek maradni nehéz lenne, de sok hírességnek sikerült. De bármilyen okból kifolyólag ezek a hírességek úgy érezték, hogy helyes, ha elhagyják a keresztény hitüket, és máshol találják meg a spiritualitást és a vallást. Ezek a hírességek nyilvánosan megtagadták a Krisztusba vetett hitüket, de reméljük, hogy egy napon újra megtalálják az Urat.

10 híresség, aki áttért a kereszténységre és ezt nem fél bevallani

(Via Beliefnet.com)

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · ·