FILMEZZUNK.HU
8 film részlet, amit még biztosan nem vettél észre

8 film részlet, amit még biztosan nem vettél észre

400

8 film részlet, amit még biztosan nem vettél észre

A filmek gyakran rejtett részletek sokaságát rejtik magukban, amelyek arra várnak, hogy a figyelmes nézők felfedezzék őket. Ezek a finomságok a finom vizuális jelektől, szimbolikus utalásoktól vagy árnyalt előjelzésektől kezdve a más filmekre vagy kulturális próbakövekre utaló húsvéti tojásokig terjedhetnek. A gondosan elhelyezett, narratív nyomokat kínáló kellékektől a karakterfejlődést finoman erősítő háttérelemekig, a film mélységének rétegei meglephetik és rabul ejthetik a nézőket.

1) Joker

A Joker című film elején a figyelmes nézők észrevettek egy figyelemre méltó rejtett részletet a Joaquin Phoenix karaktere mögötti tükörben, bár egyesek szerint ez csupán véletlen egybeesés lehetett. A tükör elemeinek, Arthur testtartásának és a két háttérfénynek az összerakása zseniálisan úgy tűnt, hogy megkonstruálja örök ellenségének, Batmannek az összetéveszthetetlen maszkját.

A vita azonban tovább folytatódott, amikor egy másik Reddit-felhasználó válaszolt, és egy alternatív perspektívát javasolt: „Fejjel lefelé van, fordítsd meg a képet, és még az ajkakat is fel lehet ismerni”. Ez az értelmezés összhangban van a Joker és Batman közötti mélységes kettősséggel, így a fejjel lefelé fordított nézet még inkább értelmet nyer.

2) Karib-tenger kalózai

8 film részlet, amit még biztosan nem vettél észre

Jack Sparrow különös élményei Davy Jones szekrényében hallucinációk formájában jelennek meg, amelyekben saját maga többféle alakja jelenik meg. A hallucinációk között egy olyan, ing nélküli Jacket látunk, akit különböző tetoválások díszítenek, köztük egy szeretett Disney-figurára, Mickey egérre és egy tengeri teknősre utaló rejtett összefüggés. Ezek a bonyolult tetoválások rejtett jelentőséggel bírnak, a tengeri teknős egy ikonikus történetre utal, amely szerint Jack állítólag úgy menekült meg egy szigetről, hogy a tengeri teknősöket rögtönzött szállítóeszközként használta, és ez az anekdota jól ismert a franchise rajongói körében.

3) A boldogság nyomában

8 film részlet, amit még biztosan nem vettél észre

A boldogság nyomában című film Chris Gardner életét meséli el, egy rugalmas egyéniségét, aki self-made ügynökből sikeres tőzsdeügynökké, majd emberbaráttá vált. Ez a történet számos ellenszegülés leküzdéséről szól az út során. A film végén egy megható pillanat következik, amikor Gardner egy rövid cameo erejéig feltűnik, és az utcán keresztezi útját a filmbeli ábrázolásával. Fia, Christopher vidáman osztja meg a kopogtatós vicceket, jelképezve a nehézségek felett aratott, nehezen megszerzett győzelmüket.

4) Vissza a jövőbe 2.

8 film részlet, amit még biztosan nem vettél észre

A filmben egy újságban mutatták be Marty McFly Jr. letartóztatásának hírét. Az eredeti filmbeli screenshotban „Diana királynő” látogatását feltűnően kiemelik az újságban. Megrendítő megjegyzés, hogy Diana hercegnőnek soha nem volt lehetősége arra, hogy átvegye a királynő szerepét, ami egy kis szomorúságot ad hozzá. A Vissza a jövőbe II. rész pontos és pontatlan jóslatokat is tett 2015-re vonatkozóan, azonban néhány előre nem látható tragédia még a várakozásokat is felülmúlta.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · ·