FILMEZZUNK.HU
A 20 legjobb film könyvadaptáció alapján

A 20 legjobb film könyvadaptáció alapján

703

Legjobb filmek könyvadaptáció alapján

Mindannyiunknak megvan a maga kedvenc kategóriája, ha könyvekről van szó. Azok a történetek fogják meg leginkább az embert, amik felkavarják az érzelmeket, van mondanivalójuk és tanulságuk.  Vannak, akik filmnézés közben élik át jobban ezeket az intenzív érzelmeket, míg mások a könyvekre esküsznek. Sokan vagyunk olyanok, akik, ha elolvasunk egy könyvet, akkor kialakul bennünk egy kép, elképzeljük, hogyan kelnek életre a szereplők a könyvből. Ha Te olyan vagy, aki imád olvasni és a filmekért is odavan, akkor garantáltan nem fogsz csalódni, mivel összegyűjtöttük a legjobb filmeket könyvadaptációk alapján.

1. Enyém a vár

A 20 legjobb film könyvadaptáció alapján

Az Enyém a vár című romantikus drámafilm Dodie Smith regényéből készült. A történet az 1930-as évek Angliájában játszódik, aminek középpontjában Cassandra Mortmain áll, egy fiatal nő, aki egy omladozó kastélyban lakik családjával. A pénzügyi nehézségekkel küzdő Mortmain család reményre lel, amikor két gazdag amerikai testvér örököl egy szomszédos birtokot. Cassandra felnőtté válása során egy naplóban dokumentálja tapasztalatait, megörökítve életét és meghatározó pillanatait.

2. Bíborszín

A 20 legjobb film könyvadaptáció alapján

A Bíborszín egy erőteljes drámafilm, ami Alice Walker Pulitzer-díjas regényén alapszik. A 20. század elején játszódó történet Celie-ről, egy afro-amerikai nőről szól, akinek mostohaapja és férje elnyomásával, és bántalmazásával kellett szembenéznie. Celie leveleken keresztül dokumentálja nehézségeit és ellenállását. Miközben Celie zűrzavaros életében navigálja a nézőket, mély kapcsolatokat alakít ki közösségében más nőkkel, köztük a szókimondó Sofiával, az elbűvölő énekesnővel, Shug Averyvel. Támogatásuk és barátságuk révén Celie kezdi megtalálni önmagát, és kialakítani függetlenségét.

3. Négyen egy gatyában

Akkor és most: Így néznek ki ma a Négyen egy gatyában sztárjai

A Négyen egy gatyában a felnőtté válást mutatja be, mely Ann Brashares regénye alapján készült. A történet négy életre szóló barát körül forog: Carmen, Tibby, Bridget és Lena, akik az első nyarat töltik külön… Mielőtt elválnak útjaik, a barátok felfedeznek egy varázslatos farmernadrágot, amely csodálatos módon, tökéletesen illeszkedik mindegyikükhöz, különböző testalkatuk ellenére. Úgy döntenek, osztoznak a farmeren, amit postáznak egymásnak egész nyáron. Legyen szó családi problémákról, első szerelemről, a nadrág az ő kötelékük, ami közös kalandjaikat is szimbolizálja.

4. Wonder Boys – Pokoli hétvége

A 20 legjobb film könyvadaptáció alapján

A Pokoli hétvége című filmet Michael Chabon könyve ihlette, aki a tehetséges, de alulteljesítő író, Grady Tripp történetét meséli el, aki kreatív írás professzorként dolgozik egy egyetemen. Grady nehezen építi ki kapcsolatát tanítványaival és munkatársaival, magánélete összeomlott, emellett még alkotói válságba is került. Az író egyetlen rajongója és támasza James, a tehetséges egyetemista írópalánta.

5. A herceg menyasszonya

Így néz ki ma 10+ filmes duó, akikért korábban odáig voltunk

A herceg menyasszonya egy híres fantasy-kalandfilm, amely a hercegnő és igaz szerelme, Westley narratíváját meséli el. Westley-t miután elfogták és halottnak hiszik, a hercegnő elfogadja, hogy feleségül menjen a gonosz herceghez. Westley azonban nem halt meg és visszatért, hogy megmentse a hercegnőt közelgő házasságától. Az út során sokféle karakterrel találkozhatnak a nézők, köztük egy dühös spanyollal, és egy Fezzik nevű óriással. Ez a film egy időtlen történetről szól, a tartós szerelemről, ami tele van kalandokkal, romantikával, nevetéssel és izgalmas akciókkal.

6. Benjamin Button különös élete

Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button, 2008) - Teljes film magyarul!

A Benjamin Button különös élete egy fantasy-dráma, amely Benjamin Button hihetetlen történetét meséli el. Egy idős ember kinézetével és fizikai jellemzőivel született, és élete során időben visszafelé haladó ember magával ragadó történetét mutatja be. Ahogy Benjamin egyre csak fiatalodik, a körülötte lévő emberek egyre öregszenek, így egy egyedülálló és szokatlan kalandban találja magát, tele szerelemmel, szomorúsággal, és önmaga megismerésével. Ahogy öregszik, jelentős interakciókat folytat sokféle emberrel, köztük Daisy-vel, egy fiatal hölggyel, akivel életük különböző időszakaiban találkoznak, és akibe végül beleszeret.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·