FILMEZZUNK.HU
George Clooney

George Clooney durván beleszállt a magyar kormányba

2263

George Clooney durván beleszállt a magyar kormányba

George Clooney pár napja egy új sci-fi filmjének reklámozásánál a GQ videójában kijelentette a világon komoly gyűlöletet és haragot tapasztalnak az emberek, és erre példaként Bolsonaro elnök Brazíliáját és Orbán Magyarországát hozta fel példának, majd később hozzátette, évtizedeken belül a filmben hasonló apokaliptikus állapotokat hozhat létre ez a típusú politizálás. – írja a hetek.hu

10 világsztár, akik blöffölni is képesek voltak egy szerep kedvéért

A közmédia híradójában elhangzottak szerint a színész kijelentése kapcsolatban lehet a Soros György féle kormányellenes támadásokkal. Állításuk alátámasztására két fotót is közöltek, melyeken George Clooney egyszer a milliárdossal, egy másik alkalommal meg a fiával fotózkodott. A színész Telex által megjelentetett nyilatkozatában azonban határozottan tagadta a vádakat, a kormányt Orbán-rezsimnek, a közmédiát pedig hazug propagandagépezetnek minősítve. A nyilatkozatot egyetlen másik forrás sem erősítette meg. A Telex azt írja, egy olvasójuk kereste meg Clooney ügynökét, a válasz hitelességéről a portál meggyőződött állításuk szerint.

Az elmúlt napokban George Clooney kijelentései körbejárták a hazai sajtót. Eredetileg új mozifilmje, az “Éjféli Égbolt” (The Midnight Sky) kapcsán került reflektorfénybe, amikor az apokaliptikus sci-fi kapcsán a világ minden táján tapasztalható gyűlöletre és haragra hívta fel a figyelmet. Ennek szemléltetésére a brazil és a magyar kormányt hozva fel példaként.

“Nem voltunk még egy világjárvány kellős közepén, amikor forgattuk, de ott voltak ezek az egyéb elemek, annyit gyűlöletet és haragot tapasztaltunk mind a világ minden táján. Csak vegyük Bolsonarót Brazíliában, vagy Orbánt Magyarországon. A film bemutatja milyen realitással nézhetünk szembe, ha engedjük ezt a fajta gyűlöletet kibontakozni”

A kormányközeli média ezután a színész kirohanását a Soros családdal hozta kapcsolatba. Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője a következőket nyilatkozta az ügyben:

“Soros György és Magyarország kormánya között a bevándorlás kapcsán évek óta vita áll fenn, ezért Soros György minden olyan lehetőséget felhasznál, amellyel a magyar kormányt támadhatja. Elég elkeserítő, hogy vannak olyan szereplők, akár politikától mentes szereplők, akik Soros Györgynek az ilyen politikai szándékát végrehajtják.”

Az M1 Híradó kijelentette, hogy “a liberális hollywoodi színész George Clooney közismerten jó barátja a Soros-családnak, a közösségi médiában még közös képe is van Soros György fiával.” Az Origo pedig lehozott egy 2017-es fényképet, amin a színész Alex Sorossal, Soros György fiával látható, ezzel alátámasztva a két fél között fennálló “szoros kapcsolatot”.

10 George Clooney film, amit kár lenne kihagyni

(Via Hetek.hu)


Article Tags: