FILMEZZUNK.HU
A szolgálólány meséje érdekességek

8 érdekesség, amit nem tudtál A szolgálólány meséjéről

3037

A szolgálólány meséje érdekességek

A szolgálólány meséje 2017-ben indult útjára és legutóbb az 5. évad került bemutatásra. A televíziós sorozat Margaret Atwood azonos című díjnyertes regénye alapján készült (1986), ami fimes változatot is kapott 1990-ben. Bármilyen nagy rajongója is vagy a szériának, 8 olyan kulisszatitkot és érdekességet szedtünk Nektek össze, amiket talán még Ti sem tudtatok.

A szolgálólány meséjének főszereplője új filmet forgat

1. Margaret Atwood 1985-ben megjelent, A szolgálólány meséje című regénye többeket megihletett már, a történetből számtalan feldolgozás született. 1990-ben már megfilmesítették, 2000-ben egy opera készült belőle, majd rádiós drámajáték. 2019-ben pedig egy képregényadaptációja is megjelent.

2. Bár a sorozat fiktív helyszíne az Egyesült Államok – annak összeomlása után – a forgatások viszont nagyrészt Torontóban és Ontarióban zajlottak. A regény szerzője, Margaret Atwood maga is kanadai származású.

A szolgálólány meséje érdekességek

3. A könyv eredeti címe „Fredé” volt, utalva a gyűlölt gileádi parancsnokra Fred Waterfordra, akihez először került szolgálólányként főhősünk. Mint azt maga a szerző, Margaret Atwood egy esszében megfogalmazta, úgy 150 oldal megírása után döntött a jelenlegi cím mellett, mely egy szándékos áthallás a 14. századi brit szerző, Geoffrey Chaucer Canterbury mesék című alkotására.

4. Margaret Atwood tanácsadóként szorosan követte az első két évad forgatását, melyben egyszer egy kisebb szerepben fel is tűnik. Nevezetesen Ő volt June egyik kínzója.

A szolgálólány meséje érdekességek

Oldalak: 1 2


Article Tags: · ·