FILMEZZUNK.HU
A legjobb igaz történeten alapuló filmek

15 igaz történeten alapuló film, amit látnod kell

18430

A legjobb igaz történeten alapuló filmek

Az igaz történeten alapuló filmek valahogy mindig máshogy hatnak az emberre. Könnyebben átjön a film lényege és mondanivalója, öröme vagy szomorú hangulata. Folyamatosan érzékelhető, hogy nem csak egy jópofa vagy éppen siralmas kitalációról, fantáziáról van szó, hanem egy megtörtént eseményről. Ebben a cikkben, most a legjobb igaz történeten alapuló filmeket gyűjtöttük össze.

Neked melyik a kedvenc igaz történeten alapuló filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik. 

15. A kolónia /Colonia Dignidad, 2015/

A Colonia című dráma főszereplői, Lena (Emma Watson) és Daniel (Daniel Brühl), egy német pár szörnyű események részesei lesznek az 1973-as chilei puccs után, mely Salvadore Allende elnök megbuktatására irányul. A puccs egyet jelentett Augustus Pinochet felemelkedésével. Danielt foglyul ejtik a Pinochet által felállított titkos rendőrség, a DINA emberei, és a Colonia Dignidad nevezetű helyre hurcolják. Lena egy lelkész segítségével a férfi nyomára bukkan, hamarosan azonban rá kell döbbennie, hogy a kolónia egy rettenetes fogolytábor, ahol borzasztó kínzásoknak vetik alá a rabokat.

A kolónia /Colonia Dignidad, 2015/

14. Az Argo-akció /Argo, 2012/

1979-ben Iránban forradalom tört ki, és a dühös tömeg megostromolta az Egyesült Államok teheráni nagykövetségét. Hat embernek sikerült kicsúsznia az ostromból, és elmenekültek a kanadai nagykövethez, de csak napok vagy órák kérdése volt, hogy mikor akadnak a nyomukra. Tony Mendez (Ben Affleck), CIA ügynök békés polgári mentőakciót tervezett, hogy hamis útlevelekkel kicsempéssze őket az országból.

Az Argo-akció 2012

13. Kapj el, ha tudsz /Catch Me If You Can, 2002/

A fiatal Frank W. Abagnale (Leonardo DiCaprio) imádja és tiszteli édesapját (Christopher Walken), mert egy jóképű zsivány, akitől nagyon sokat lehet tanulni az emberek, főleg a nők manipulálásáról. Frank szülei válását nem tudja feldolgozni, ezért amikor el kéne döntenie, hogy édesapjával vagy inkább édesanyjával marad, elrohan a döntés elől. Fiatal, nincs szakmája, nincs pénze, mindössze a szélhámosságra való képessége van meg. Jóképű csibész, aki kezdetben csekkeket hamisít, majd beáll a Pan Am légitársaság másodpilótájának, és a levegő James Bondja lesz, de belekóstol az orvosi és ügyvédi karrierbe is. Nem tud sok időt egy helyben tölteni, mert nyomában jár az FBI különleges hamisítási ügyekkel foglalkozó nyomozója, Carl Hanratty (Tom Hanks).

Kapj el, ha tudsz (Catch Me If You Can, 2002)

12. Viharlovagok /The Finest Hours, 2016/

februárjában New England történelmének egyik legnagyobb vihara söpör végig északi partokon. A viharban egy olajszállító tankhajó végzetes károkat szenved, azonban egy kis csónakon a dermesztő hidegben és a több méter magas hullámok közt elindul a partiőrség négy tagja, hogy megmentsék a hajó harminc főből álló legénységét.

Viharlovagok /The Finest Hours, 2016/

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·