FILMEZZUNK.HU
11 színész, akiknek esélyük volt eljátszani legendás szerepeket, de végül elmulasztották

11 színész, akiknek esélyük volt eljátszani legendás szerepeket, de végül elmulasztották

1009

11 színész, akiknek esélyük volt eljátszani legendás szerepeket, de végül elmulasztották

Sokféleképpen lehet főszerepet kapni. A színészek egy részét a castingok során választják ki, míg másokat népszerűségük miatt hívnak meg egy adott szerepre. Ez történt Kate Winslettel a Titanic után. De az, hogy valakit behívnak, még nem jelent borítékolható sikert, ugyanis nem minden meghallgatás végződik sikeresen. Vagy éppen a színészek nem fogadják el a filmrendezők, vagy producerek ajánlatait. Russell Crowe például nem volt hajlandó szerepelni a Gyűrűk Urában, mert a megérzései azt sugallták neki, hogy ne vállalja el a felkérést. A Filmezzünk.hu megtervezte, hogyan néznének ki kedvenc karaktereink, ha mások alakították volna őket.

1. Daenerys Targaryen – Elizabeth Olsen

A Skarlát Boszorkány szerepéről híressé vált színésznő pályafutása elején megbukott Daenerys Targaryen karakterének meghallgatásán. Elizabeth Olsen később így emlékezett vissza a történtekre: “Ez volt a legkínosabb meghallgatásom, amiben valaha is részt vettem. Éppen a Khaleesi beszédet adtam elő, amikor egyszerűen kijöttem a lendületből. Rémes volt, és utána már nem is kaptam visszahívást.” Ennek eredményeként Daeneryst Emilia Clarke alakította.

2. Aragorn – Russell Crowe

Russell Crowe-t egyszer megkérdezték, hogy megbánta-e, hogy visszautasította Aragornt az ikonikus trilógiában, a Gyűrűk Urában. A színész őszintén azt válaszolta, hogy soha nem gondolkodott el rajta, és elmagyarázta, miért nem csatlakozott a projekthez. Crowe szerint Peter Jackson soha nem akarta őt Aragorn szerepére kiosztani. Russell ösztöne azt súgta, hogy a rendezőnek már van egy megfelelő személy a karakter eljátszására, ezért udvariasan visszautasította az ajánlatot.

3. Ellie Sattler – Gwyneth Paltrow

1992-ben Gwyneth Paltrow szerette volna megkapni Dr. Ellie Sattler szerepét. Ez a szerep nagyon sokat segített volna neki feltörekvő színésznői karrierjében, mert a Jurassic Park egy nagyon népszerű franchise volt. A választás végül nem rá esett. Azóta e szerep megkapása nélkül is befutott sztár lett, akkor ugyan kudarcot vallott, és a karaktert Laura Dern kapta.

4. James Bond – Henry Cavill

Ma már nehéz elképzelni, hogy a zseniális Daniel Craignen kívül más is eljátssza a 007-es szerepét, de Henry Cavillnek esélye volt arra, hogy övé legyen a legendás ügynök szerepe. A színészt viszont elutasították, mert “kicsit ducinak találták”. Cavill méltósággal fogadta a kritikát, majd ezután több edzést folytatott, ami segített neki jövőbeli karrierjében.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·