FILMEZZUNK.HU
Stan Lee - 8 elképesztő tény a modern képregényvilág szülőatyjáról

Stan Lee – 8 elképesztő tény a modern képregényvilág szülőatyjáról

9629

Stan Lee érdekességek

Stan Lee a mai világ egyik, ha nem a legsikeresebb és legnépszerűbb filmes univerzumának, a Marvel-nek a legikonikusabb alakja. Gyakorlatilag a modern képregényvilág szülőatyja. Szerkesztőtársaival, többek között Jack Kirbyvel és Steve Ditkóval új, összetett karaktertípusokat honosítottak meg az amerikai képregényekben. Részt vett olyan népszerű karakterek megalkotásában mint Pókember, a Fantasztikus Négyes tagjai, az X-Men, a Hulk, a Vasember, a Fenegyerek és a Doktor Strange. Munkássága alatt vált a Marvel Comics kis kiadóból nagy vállalattá. Lee a napokban lenne 101 éves, melynek alkalmából íme néhány olyan érdekesség az életéről, amit valószínűleg még nem hallottál.

Stan Lee érdekességek

8. Stan Lee eredetileg nem lett volna a Shop-Show (1995) című filmben. Kevin Smith írt egy karaktert, aki végül annyira hasonlított rá, hogy inkább megkérdezte Lee-t, nem játszana-e a produkcióban, és igent mondott.

7. Stan Lee az X-Men – A kívülállók (2000) című alkotásban vállalt először Marvel-mozis cameót. Itt akkor látható, amikor a vízből kijövő Kelly szenátort nézi egy hotdog-árus mellett.

Stan Lee érdekességek

6. Lee nagyon nem volt elégedett a 2003-as Daredevil-lel, mert szerinte túlságosan is tragikus lett.

5. Stan, a Hulk (1962) megalkotója szokásához híven a 2003-as Hulk feldolgozásban is cameózik, ahol egy biztonsági őr szerepében tűnik fel.

Stan Lee érdekességek

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·