FILMEZZUNK.HU
Robert Downey Jr. 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Robert Downey Jr. 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

45199

Robert Downey Jr. legjobb filmjei

A Vasember a napokban ünnepli 59. születésnapját! Ennek apropóján összeszedtük, melyik az a tíz Robert Downey Jr. film, amit egyszer mindenképpen érdemes megnézned. A kétszeres Golden Globe-díjas szülinapos már több, mint 60 filmben volt jelen, így nagyon nehéz dolgunk volt, mikor arra vállalkoztunk, hogy összeválogassuk a legjobbakat. Íme listánk! Van, ami kimaradt, vagy amivel nem értesz egyet? Várjuk kommentben!

10. A szólista (2008)

Steve Lopez (Robert Downey jr.) újságíró egy nap felfedezi Nathaniel Anthony Ayerst (Jamie Foxx), az egykori komolyzenei őstehetséget, amint hajléktalanként Los Angeles utcáin hegedül. Lopez megpróbál segíteni a hánytatott sorsú férfinak, hogy visszataláljon a társadalomba, és eközben olyan különleges barátság szövődik köztük, amely mindkettőjük életét megváltoztatja.

A szólista (The Soloist, 2008)

9. A Zodiákus (2007)

San Franciscóban egy őrült, de zseniális sorozatgyilkos szedi az áldozatait. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, a lakosság körében pedig lassan eluralkodik a pánik: a gyilkosságok között látszólag nincs összefüggés. A gyilkos pedig játékba kezd a rendőrséggel és az újságokkal, rejtélyes, kódolt üzenetekben kommunikálva. Paul Avery (Robert Downey Jr.) újságíró és Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal) rajzoló bíznak abban, hogy képesek megfejteni az üzeneteket, és elkapni a Zodiákus névre keresztelt arctalan pszichopatát.

Zodiákus (Zodiac, 2007)

Tudtad, hogy…?

A film igaz történeten alapszik, ugyanis a Zodiákusként ismert sorozatgyilkos az 1960-as évek végén tartotta rettegésben a Észak-Kaliforniát. Számos áldozatot hagyott maga után, miközben a rendőrséggel macska-egér játékot játszva rejtjeles üzeneteket és leveleket küldött a San Francisco Chronicle-nek és más újságoknak; személyazonosságára nem derült fény, sosem kapták el.

8. Trópusi vihar (2008)

Robert Downey Jr., Ben Stiller és Jack Black  olyan filmsztárokat alakítanak ebben az akcióvígjátékban, akik egy szuperdrága háborús filmet forgatnak eredeti helyszíneken. Csakhogy az elszabadult költségvetés miatt a stúdió kihátrál a film mögül, viszont a frusztrált rendező úgy dönt, folytatja a forgatást. Stábját a délkelet-ázsiai dzsungel közepébe vezeti, ahol igazi rossz-fiúkkal találják szembe magukat.

Trópusi vihar 2008

Tudtad, hogy…?

Robert Downey Jr. nem akarta elvállalni a szerepet, mert nem találta helyesnek, hogy afroamerikainak sminkeljék a szereplőket. Később mégis elfogadta a felkérést, mert nagyon tetszett neki a forgatókönyv és szívesen játszott volna együtt Ben Stillerrel és Jack Blackkel.

7. Bosszúállók (2012)

Hőseink külön-külön váltak ismertté és egy világ csodálja őket. Ha viszont összeállnak, legyőzhetetlenné válnak. Szükség is van Vasember, Hulk, Amerika Kapitány és Thor együttműködésére, hiszen nekik kell legyőzniük a gonoszt, aki a világot fenyegeti.

12 elképesztő tény, amit nem gondoltál volna a Bosszúállók című filmről

Tudtad, hogy…?

A rendező Joss Whedon szerint a film eredetileg három órás volt, a kimaradt jelenetek egy része a Blu-ray kiadás lemezén tekinthető meg, de többet a Amerika Kapitány – A tél katonája (2014) készítése során is felhasznált. A Bosszúállók az első olyan Marvel film, melynek bevételei átlépték az 1 milliárd dollárt. Ezzel minden idők legjobban jövedelmező képregényfilmje lett.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·