FILMEZZUNK.HU
10 film, amiért imádjuk a szülinapos Ben Stiller-t!

10 film, amiért imádjuk a szülinapos Ben Stiller-t!

8196

Ben Stiller legjobb filmjei

Nemrég ünnepeltük Owen Wilson születésnapját és természetes, hogy legismertebb filmbéli társa, Ben Stiller is nem sokkal utána ünnepelheti születésének évfordulóját. Míg ők együtt szervezhetik szülinapi partijukat, addig mi egy kalap alá vesszük Stiller, általunk kedvelt 10 legszórakoztatóbb filmjét.

10. Walter Mitty titkos élete (The Secret Life of Walter Mitty, 2013)

Ha az ember élete nem úgy alakul, ahogy tervezte, mindig menekülhet a fantáziálásba. Walter Mitty (Ben Stiller) nincs híján az álmoknak. Fejben folyamatosan máshol jár, izgalmas kalandokat él át, mintha csak állandóan egy film főhőse lenne. Hamarosan azonban az igazi kaland is rátalál a fotóriporterre, akinek egy elveszett negatív nyomába kell erednie, miközben élete gyökeresen felfordul.

Walter Mitty titkos élete, 2013

Tudtad, hogy…?

… a Walter Mitty titkos élete egy 1947-es film (Walter Mitty titkos élete) remake-je, melynek elkészítését 1994 óta tervezték?

9. Keresd a nőt! (There’s Something About Mary, 1998)

Ted (Ben Stiller) nagy álma válik valóra, amikor az iskolai szalagavatóra Mary (Cameron Diaz) társaságában készül, ám egy szerencsétlen baleset miatt a dolog meghiúsul. Ted viszont évekkel később sem tudja kiverni fejéből a lányt, akivel azóta sem találkozott, és amikor rádöbben, hogy Mary élete igazi szerelme, fel akarja kutatni. Magánnyomozót fogad, és onnantól kezdve felpörögnek az események: kiderül ugyanis, hogy nem csak ő akar a lány nyomára bukkanni, és nem csak neki jelenti élete szerelmét.

Keresd a nőt! (There's Something About Mary, 1998)

Tudtad, hogy…?

… a statiszták nagy része a rendező testvérpár baráti és ismerősei közül került ki?

8. Derült égből Polly (Along Came Polly, 2004)

Reuben Feffer (Ben Stiller) úgy érzi, végre megtalálta az igaz szerelmet, sajnos épp a mézes heteken kell szembesülnie azzal, hogy felesége máris megcsalja a búvároktatóval. Reuben otthagy csapot, papot, és hazautazik. Az egyik este régi cimborájával, Sandy Lyle-lal (Philip Seymour Hoffman) iszogat, amikor megpillantja régi kedves ismerősét, Polly Prince-t (Jennifer Aniston), aki nagy hatást gyakorol Reubenre.  Azonban a férfi nincs egyszerű helyzetben, fél az újabb csalódástól, ráadásul más is feltűnik a színen.

Derült égből Polly (Along Came Polly, 2004)

Tudtad, hogy…?

… Ben Stiller egy talkshow-ban elárulta, hogy a filmbéli görény többször is megharapta? A legfájdalmasabb az volt, amikor az állat állon harapta.

7. Kidobós (Dodgeball: A True Underdog Story, 2004)

A játék is mehet életre-halálra: Peter LaFleurnek (Vince Vaughn) most bizonyítania kell. A jól menő edzőterem tulajdonosa, White Goodman (Ben Stiller) ugyanis fel szeretné vásárolni Peter kicsi és otthonos edzőtermét. Ahhoz, hogy ez nem történhessen meg, Peternek nagyon gyorsan pénz kell, ezért benevezi az edzőtermi csapatot egy pénzdíjas kidobós-bajnokságra. Ám Goodman sem rest, hogy megakadályozza őket a sikeres eredmény elérésében.

Kidobós - Sok flúg disznót győz (Dodgeball: A True Underdog Story, 2004)

Tudtad, hogy…?

… Ben Stiller egy jelenet sikere érdekében három kamerát tört össze a forgatáson, és még a feleségét, Christine Taylort is arcon ütötte?

6. Jószomszédi iszony (Duplex, 2003)

Alex (Ben Stiller) és Nancy (Drew Barrymore) az ígéretes fiatal pár beköltözik álmai otthonába. Csupán egy apró szépséghibája van az álomháznak, hogy a felső szinten egy életjáradékos anyóka tengeti napjait. Alex és Nancy nem is sejtik, hogy a látszólag barátságos és rozoga hölgy valójában egy undok, rosszindulatú nyanya. Egy ravasz, dörzsölt, minden hájjal megkent banya. Egy elvetemült, megátalkodott, gonosz, égetnivaló szipirtyó! Tébolyító harc kezdődik a nyugalomért és a lépcsőházért.

Jószomszédi iszony 2003

Tudtad, hogy…?

… Danny DeVito rendezte?

5. Zoolander, a trendkívüli (Zoolander, 2001)

Malajzia elnöke alaposan betett a divatvilágnak, amikor úgy döntött, felszámolja országában a gyerekmunkát. Ezzel ugyanis csökkenne a cégek profitja, sőt, az egész ruhaipar veszélybe kerülne. Az elnök hamar céltáblává válik, a gyilkosságra pedig a rossz passzban levő modell, Derek Zoolander tűnik az ideális jelöltnek. Csak egy kis agymosásra van szükség, hogy gyilkológép váljon belőle.

Zoolander, a trendkívüli (Zoolander, 2001)

Tudtad, hogy…?

… Ben Stiller a fél családját szerepeltette a filmben? Matilda például a való életben a felesége, de édesapja, édesanyja, testvére, és sógora is felbukkannak.

4. Trópusi vihar (Tropic Thunder, 2008)

A délkelet-ázsiai dzsungelben egy hatalmas költségvetésű filmet forgatnak. A háborús film sztárok sorát foglalkoztatja, azonban a kiadások ára az egekbe szökik, ezért a stúdió szeretné leállítani a forgatást. A rendező nem hajlandó eleget tenni az utasításoknak, és folytatja a munkálatokat. Stábjával egyre beljebb kerül a dzsungelbe, ahol veszélyes alakokba botlanak.

Trópusi vihar 2008

Tudtad, hogy…?

… Ben Stiller eredetileg a saját szerepét (Tugg Speedman) szánta Tom Cruise-nak? A sztár karrierje éppen hullámvölgyben volt és mindenki csak a szcientológiával kapcsolatos dolgairól beszélt, így tudta, hogy olyan szerepre van szüksége, amiben még nem láthatta a közönség. Végül ő maga javasolta Les Grossman karakterét Stillernek.

3. Apádra ütök (Meet the Parents, 2000)

Greg szerelmes Pambe, és meg akarja kérni a kezét. Amikor a pár elutazik New Yorkba Pam hugának esküvőjére, Greg elérkezettnek látja az időt a lánykérésre. Ám amikor megismerkedik a lány családjával, és főleg a félelmetes apósjelölttel, Jack Byrnes-szal, úrrá lesz rajta a pánik. Innetől kezdve minden próbálkozása valahogy balul sül el.

Apádra ütök (2000, Meet the Parents)

Tudtad, hogy…?

… Ben Stiller éppen akkor kérte meg barátnője, Christine Taylor kezét, amikor a filmet forgatták? Stiller elmondta, hogy engedélyt kért Taylor apjától a lánykérés előtt és eléggé hasonló szituációban találta magát, ugyanis Christine apja is elég erős személyiség, akinek egy security vállalata van. Azért annyira nehéz dolga mégsem volt vele, mint filmbéli karakterének a leendőbeli apósával.

2. Éjszaka a múzeumban (Night at the Museum, 2006)

Larry élete nem úgy alakul, ahogy szeretné, és amikor legújabb találmányával is felsül, kénytelen  éjjeliőrként munkát vállalni a Természetrajzi Múzeumban. Már az első éjszaka elképesztő kalandokat él át: a kiállított dinoszauruszok, vadállatok és történelmi alakok egyszer csak életre kelnek, az életét pedig maga Theodoe Roosevelt menti meg. Larry nem akar csalódást okozni fiának azzal, hogy ismételten kirúgják, ezért minden erejével a múzeum megmentéséért küzd.

Éjszaka a múzeumban (Night at the Museum, 2006)

Tudtad, hogy…?

… annak ellenére, hogy számos jelenetben láthatjuk őket, forgatás során Ben Stiller és Owen Wilson mindössze egyszer találkoztak?

1. Starsky és Hutch (Starsky & Hutch, 2004)

David Starsky (Ben Stiller) egy megállíthatatlan nyomozó, aki mániákusan üldözi a bűnt. Lelkesedése olyan nagy, hogy senki sem bírja sokáig tartani vele a tempót. Legújabb társa Ken Hutchinson (Owen Wilson), egy kissé “romlott” zsaru. Nem végzi rosszul a dolgát, csak éppen még azt nem döntötte el, hogy a törvény melyik oldalán is áll. Ketten együtt ülnek be Starsky tűzpiros Gran Torinójába, hogy felderítsenek egy gyilkossági ügyet. A nyomozás során Hutch egyik informátora és egy pom-pom lány is a segítségükre lesz.

A legismertebb színész párosok jelenkori filmtörténetünkben - Starsky és Hutch

Tudtad, hogy…?

… Ben Stiller amikor gyerekként nézte a Starsky és Hutch sorozatot, mindig ő akart lenni Starsky? Ez az álma aztán 2004-ben valóra is vált.

10 alig ismert színész, akik döbbenetesen gazdagok

(Történetek és érdekességek forrása)

//spencer//


Article Tags: · · · · · · · · · · ·