FILMEZZUNK.HU

Sérülés (Concussion) – Előzetes

4371

Sérülés (Concussion)

A Concussion című filmdráma középpontjában egy amerikai focicsapat áll, melynek játékosai komoly agyrázkódást és súlyos sérüléseket szenvedtek el játék közben. A film azt mutatja be, hogy a maradandó károsodást szenvedett játékosok önhibán kívül keletkezett sérüléseit a Nemzetközi Futball Szövetség hogyan próbálta meg letagadni.

A főszereplőt Will Smith alakítja, akit játékáért Golden Globe díjra is jelöltek. Ezen kívül Alec Baldwin és Luke Wilson is feltűnik a filmben.

Smith a következőt nyilatkozta a Sérülésről: “Semmit sem tudtam erről az egészről, ezért aztán különösen fontosnak éreztem, hogy részt vegyek a filmben. A fiam négy éve játszik, és még csak nem is hallottam az ügyről. Felkerestem Benettet, hogy magyarázza el nekem ennek a betegségnek a tudományos hátterét. Nagyon megijedtem”

A mozit Peter Landesman rendezte, aki a következőt mondta: “Én nem akarom megmondani a szülőknek, a kamaszoknak vagy a felnőtteknek, hogy mit tegyenek. Én a magam részéről döntöttem. A film végén kiderül, mennyire összetett ez a probléma, és milyen ellentmondásos ez az egész”

Magyar mozibemutató: 2016. március

 


Article Tags: