FILMEZZUNK.HU
Oscar- nyereményjáték

Nyereményjáték – Oscar díjátadó: 1. forduló

1993

Nyereményjáték indul!

Szeretnél nyerni két mozijegyet? A következő dolgot kell tenned: alábbi cikkünkben megnevezzük az idei 8 Oscar jelölt filmet. Minden filmhez adunk egy kis leírást segítségül. Cikkünk alá hozzászólásként add meg a nevedet és írd mellé, hogy szerinted ki kapja meg a szobrocskát (Példa: Kocsis Tibor – Kémek hídja). Facebook oldalunkon is leírhatod tippedet hozzászólásként. Egy ember egy tippet adhat meg! A nyereményjáték győztese, aki mind a 4 tippet eltalálja és megnyeri a sorsolást. Ha ez megtörténik felvesszük vele a kapcsolatot és küldjük a 2 mozijegyet. Ha nincs telitalálat, akkor a 3 találatosak között sorsolunk.

Az idei jelöltek a legjobb film kategóriában:

A nagy dobás (The Big Short)

Amikor négy kívülálló pénzügyi szakember előre látta, amit sem a nagy bankok, sem a média, sem a kormány nem tudott észrevenni: a nagy gazdasági világválság közeledtét, egy merész befektetésre szánják el magukat, amely látszólag szembe megy minden logikával.

Oscar jelölések száma: 6
Golden Globe jelölések száma: 4

A szoba (Room)

Az ötéves Jack számára egy tizenkét négyzetméteres szoba az egész világ. Anyukájával, Joy-jal él itt, aki szeretettel törődik vele, játszik vele és mesél neki. Az igazságot azonban nem árulja el: 7 évvel ezelőtt Joy-t még tinédzserként elrabolta egy férfi és fogva tartja őt ebben a szobában. Ahogy azonban Jack egyre nő, Joy-t egyre inkább aggasztja kettejük biztonsága, s úgy érzi, menekülniük kell innen…

Oscar jelölések száma: 4
Golden Globe díjak száma: 1 (a legjobb drámai színésznő)
Golden Globe jelölések száma: 2

A visszatérő (The Revenant)

Az amerikai vadonba vezet expedíciót a legendás felfedező, Hugh Glass. Amikor azonban egy vérszomjas medve rátámad a csapatra, Hugh-ot saját csapata otthagyja meghalni. A férfinak le kell győznie az árulás miatti csalódását, s a kemény téli időjárás ellenére hazajutni szeretett családjához.

Oscar jelölések száma: 12
Golden Globe díjak száma: 3 (a legjobb dráma, a legjobb drámai színész, a legjobb rendező)
Golden Globe jelölések száma: 1

Brooklyn

Eilis (Saoirse Ronan) többre vágyik, mint annyi jutott neki. Elhagyja hát az anyai otthont, és Írországból New Yorkba költözik. 1950-ben ez egy magányos, kíváncsi lány számára ez olyan, mintha egy másik bolygóra került volna. Hamar magával is ragadja a nagyváros forgataga, és a honvágyat gyorsan legyőz egy mindent elsöprő szerelem. Ám nem ilyen egyszerű új életet kezdeni. A lány régi élete nem tűnik el nyomtalanul, és Eilis hamarosan válaszút előtt találja magát: választania kell két világ és két élet között.

Oscar jelölések száma: 3
Golden Globe jelölések száma: 1

Kémek hídja (Bridge of Spies)

James Donovan ügyvéd, akit a CIA arra utasít, hogy védjen meg egy KGB-ügynököt, Rudolf Abelt. Amikor a szovjetek foglyul ejtenek egy amerikai pilótát, Francis Gary Powerst, az ügyvédnek Kelet-Berlinben kell végrehajtania a fogolycserét.

Oscar jelölések száma: 6
Golden Globe jelölések száma: 1

Mentőexpedíció (The Martian)

Mark Watney-ról azt hiszik, hogy meghalt a Mars felszínén az űrküldetése során, így mindenki lemond róla. Ő azonban életben maradt. Kénytelen feltalálnia magát egyedül az ellenséges és sivár bolygón, egyrészt hogy túléljen, másrészt, hogy jelezze valahogy a Föld felé, hogy életben van.

Oscar jelölések száma: 7
Golden Globe díjak száma: 2 (a legjobb vígjáték vagy musical, a legjobb vígjáték vagy musical színész)
Golden Globe jelölések száma: 1

Spotlight – Egy nyomozás részletei (Spotlight)

Az igaz történet alapján készült film egy bostoni újság oknyomozó munkatársainak rendkívüli munkáját követi életük egyik legfontosabb és legizgalmasabb cikksorozatának elkészítése során. A Boston Globe új főszerkesztőt kap (Liev Schreiber), aki arra utasítja munkatársait, hogy járjanak utána egy rég óta szőnyeg alá söpört ügynek: egy helyi pappal szembeni gyerekmolesztálási vádnak. A kis csapat (Mar Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams) elképesztő, addig minden erővel titkolt, megrázó tények nyomára jut, és egyre szenvedélyesebben követik a szálakat. Amit találnak, megrázza és megváltoztatja őket. És az újságjukat. És Bostont. És az egész világot.

Oscar jelölések száma: 6
Golden Globe jelölések száma: 3

/Nyereményjáték/


Article Tags: