FILMEZZUNK.HU
Éjszaka a múzeumban - filmajánló a hétvégére

Filmajánló a hétvégére – 2016.02.18

3581

Filmajánló a hétvégére

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Ebben a cikkünkben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, és olyan alkotásokat ajánlani, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Ezen a héten a “filmajánló a hétvégére” rovatunk a következő alkotásokat ajánlja neked:

A rettenthetetlen (1995): Szombat 22:45 RTL Klub

Sokévi távollét után visszatér szülőhazájába William Wallace (Mel Gibson) skót nemes. Zord idők járnak akkoriban arrafelé: a király utód nélkül halt meg és Anglia királya megszerezte magának a skót koronát is. Wallace a maroknyi lázadó csapat élére áll. Bátorsága, szenvedélye és lelkiereje példát mutat honfitársainak. Eközben találkozik Muronnal (Catherine McCormack), gyermekkori játszótársával és szerelemre lobban a szép lány iránt. Titokban házasságot kötnek, de nem sokáig élvezhetik a boldogságot.

Korhatár: 12
Stílus: kaland, történelmi, romantikus, akció, dráma
Filmajánló: Akik nem látták még azoknak nagyon ajánlott ez a film. Ha már láttad, hidd el, akkor is garantált lesz az izgalom! Kicsiknek nem ajánljuk!

Mr. Popper pingvinjei (2011): Vasárnap 19:00 TV2

Az üzletember élete óriási fordulatot vesz, mikor megkapja örökségét: hat kedves pingvint. A lakás hirtelen jeges, télies csodaországgá változik, amely kellemes környezet a jövevényeknek. Kis idő elteltével azonban Mr. Popper (Jim Carrey) üzletei sorra buknak el.

Korhatár: 12
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Családi filmezésre tökéletes választás!

Apafej (1999): Szombat 19:15 Film+

Sonny Koufax, az autópálya-díjbeszedő bizonyítani akarja szerelmének, hogy milyen felelősségteljes. Akár egy gyereket is rá lehet bízni. Örökbe fogadja az ötéves Juliant, a kisfiú azonban nem fér bele abba a képbe, amit magában dédelgetett a korabeli kis angyalkákról. Ráadásul a barátnője is ejti.

Korhatár: 12
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Adam Sandler egyik legjobban sikerült filmje! Ha szeretnél sokat nevetni, akár a pároddal, akár a családoddal, akkor ezt a filmet válaszd.

Éjszaka a múzeumban (2006): Szombat 7:45 HBO

A Természettudományi Múzeum nappal is nagyon érdekes. Afrika vadvilága, a dinoszauruszok, Attila és serege, a Vadnyugat felfedezése és a régi amerikai elnökök mind megismerhetőek a termeiben. De éjszaka minden még izgalmasabbá válik. Meg félelmetesebbé. Larry az új éjjeliőr legalábbis megrémül kicsit, amikor először találkozik egy a folyosón bóklászó dínócsontvázzal. Előle még sikerül megszöknie, de a hun hordák már kicsit gyorsabbak, az addig a kitömött állatok nyugalmával heverésző oroszlán vadabb, Roosevelt elnök viaszszobra pedig szemtelenebb. Reggel mindannyian visszabújnak a vitrinjükbe, éjszaka viszont harctérré változtatják a múzeumi folyosókat. A vaduló kiállítási tárgyak között próbálja menteni a bőrét a kétballábas éjjeliőr, aki csak azt szeretné megérteni, ki és miért szabadította rá a veszedelmet…

Korhatár: 6
Stílus: családi, fantasy, akció, vígjáték
Filmajánló: Igaz nem mese és korán is van, de a kicsiknek tökéletes kikapcsolódás lesz!

(Forrás: Filmkatalógus, Címlapkép)

 


Article Tags: