FILMEZZUNK.HU
Emily Blunt - a hét színészei

A hét színészei – 2016. február 23.

2202

Emily Blunt és John Turturro – A hét színészei

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben kiválasztunk két színészt, – egy hölgyet, és egy férfit – akik a héten ünneplik születésük napját és bemutatunk 7-7 érdekességet az életükből, amivel még lehet, hogy eddig nem találkoztál. Ezen a héten a hét színészei: Hölgyek közül napjaink egyik legfelkapottabb színésznőjét választottuk, aki az elmúlt években csupa minőségi filmben szerepelt. Másik ágról a Transformers című szuperprodukciók sztárja lett a kiválasztott.

Emily Blunt (Született: 1983. február 23., London)

  1. 8 éves korától dadogás gyötörte. 12 évesen megkérték, hogy játsszon el egy különleges hangú szereplőt, ez segített, ugyanis Emily dadogása elmúlt.
  2. Blunt korábban a kanadai swingénekessel Michael Bublé-val élt együtt. Először Ausztráliában találkoztak, pontosabban Melbourne-ben egy tv-s felvétel közben. Michael először azt hitte, Emily a műsor producere. Nem tudta, hogy együtt adnak át egy díjat. Nos a találkozás olyan jól sikerült, hogy Blunt, Michael lemezén is vokálozott többek között a Me and Mrs. Jones című számban.
  3. 2007-ben megkapta élete eddigi egyetlen Golden Globe-díját, a Gideon’s Daughter-ben nyújtott alakításáért.
  4. A 79. Oscar Gálán Blunt és Hathaway egyforma ruhában jelent meg és a sajtó feltűnő soványságuk miatt kritizálta őket, mondván rossz példát mutatnak a tinédzsereknek. Hathaway a US Weekly-nek adott interjújában elmondta, hogy csak a film kedvéért fogytak le, amikor is egész nap csak gyümölcsöt ehettek, de ezt nem ajánlja senkinek.
  5. Énekelni és csellózni is remekül tud, valamint nagyon szeret lovagolni.
  6. Kedvenc színésznői: Cate Blanchett, Emma Thompson, Meryl Streep és Nicole Kidman.
  7. 2008 novemberében elkezdett randevúzni John Krasinski színésszel. 2009. augusztus 28-án Blunt és Krasinski eljegyezték egymást. A pár végül 2010. július 10-én házasodott össze Olaszországban. 2014. február 16-án született meg a kislányuk, Hazel.

John Turturro (Született: 1957. február 28., Brooklyn)

  1. Édesanyja Katherine szicíliai amatőr jazz énekes, édesapja Nicholas Turturro ács és építőipari munkás. Két testvére Nicholas Turturro szintén színész, Ralph Turturro középiskolai rajztanár.
  2. Hatéves korában szüleivel Queensbe költözött, itt végezte el a State University of New York at New Paltz egyetem dráma tagozatát, majd a mesterképzésben a Yale drámatagozatát is.
  3. Bemutatkozása a filmes szakmában 1980-ban került sor a Dühöngő bika című filmben, amelyet Martin Scorsese rendezett.
  4. 2004-ben Emmy díjat kapott a Monk – Flúgos nyomozó című sorozatban nyújtott alakításáért, emellett pedig 1995-ben Golden Globe-ra is jelölték a Kvíz-show című drámájának okán.
  5. 1985-ben feleségül vette a szintén színész Katherine Borowitz-ot. A párosnak két gyerkeme van, az 1990-ben született Amedeo és a 2000-ben született Diego.
  6. 2011 januárjában megkapta olasz útlevelét, ezzel pedig hivatalosan is amerikai-olasz kettős állampolgárrá vált.
  7. John Turturro és Woody Allen közös borbélyhoz járnak, így hallott Woody Allen a Bérgavallér című, 2013-as filmről.

( A hét színészei rovat érdekességeinek a forrása: starity.hu és a wikipedia.hu )
(Címlapkép forrása)

//milos//


Article Tags: