FILMEZZUNK.HU
Deadpool - hétvégi bevételi lista

Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. február 22.

1946

Tartja hatalmas előnyét a Deadpool! – Hétvégi bevételi lista

Deadpool, magyarosan “Halottmedence” nagyot esett első hetéhez képest, de még így is majdnem ötször annyit hozott, mint a második helyen végző Kung Fu Panda 3. A harcias állatoknak egy héten belül meglehet a 300 millió dollár világviszonylatban. A három frissen bemutatott alkotás közül, az a Risen szerepelt a legjobban, amelyik a Jézus keresztre feszítése utáni hetekkel foglalkozik. Joseph Fiennes játsza a főszerepet a filmben, akit már megismerhetett a nagy közönség a Luther című produkcióban. A hétvégi bevételi lista további helyezettjei:

Érdekes módon a negyedik helyre, egy 2015-ös horror film került 8,7 millió dollár kezdőnyitással. A második hetét taposó Hogyan legyünk szinglik? című romantikusnak tűnő vígjáték lecsúszott az ötödik helyre. Nem került be sajnálatunkra a legjobb öt közé a frissen bemutatott sportfilm, a Race, amely Jesse Owens híres atléta életét mutatja be. Ő volt az a fekete sportoló, aki az 1936-os berlini olimpián négy világrekordot is felállított Adolf Hitler szeme láttára! Hetedik helyen a kritikusok által jól földbe döngölt Zoolander második része áll, mindössze 5,5 millióval. A Decemberben bemutatott Star Wars hetedik része még mindig benne van a legjobb tízben. Hétről-hétre egyre kevesebbet sikerül összeszednie, így pici az esélye, hogy behozza minden idők második legtöbb bevételét hozó filmjét a Titanicot. Leonardo Di Caprioval a főszerepben, A visszatérő már csak a kilencedik helyen áll, bár ők biztosan nem szomorkodnak, hiszen az elmúlt héten taroltak a Bafta díjátadón. A top 10-ben, ezen a héten az Ave, Cézár! zárja a sort 2,6 millió dollárral.

Hét közben megjelent cikkünk, hogy milliomos lett a Saul fia. Azóta eltelt néhány nap, de Nemes Jeles László Oscar esélyes holokausztdrámája nem áll le a pénzszerzésben. Már 1.111.978 dollárnál tart!  Ha a hétvégén nem borul a papírforma és sikerül begyűjtenie a legrangosabb filmes díjat, akkor Röhrig Gézáéknak a csillagos ég lehet a határ!

Hétvégi bevételi lista Amerikában:
(boxofficemojo.com)

  1. Deadpool – $55M / $491,9M
  2. Kung Fu Panda 3 – $12,5M / $279,7M
  3. Risen – $11,8M / $11,8M
  4.  The Witch – $8,7M / $8,7M
  5. Hogyan legyünk szinglik? – $8,2M / $55,9M
  6. Race – $7,3M / $7,3M
  7. Zoolander 2 – $5,5M / $40,8M
  8. Star Wars: Az ébredő Erő – $3,8M / $2,04Mrd
  9. A visszatérő – $3,8M / $369,2M
  10. Ave, Cézár! – $2,6M / $32M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása)

//milos//


Article Tags: