FILMEZZUNK.HU
rachel weisz - a hét színészei

A hét színészei – Rachel Weisz és Aaron Eckhart

4871

A hét színészei – Szülinaposok!

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben kiválasztunk két színészt, – egy hölgyet, és egy férfit – akik a héten ünneplik születésük napját és bemutatunk 7-7 érdekességet az életükből, amivel még lehet, hogy eddig nem találkoztál. Ezen a héten a hét színészei: Az elszánt diplomatában megismert, Oscar és Golden Globe díjas színésznő, Rachel Weisz lett az egyik kiválasztottunk, míg másik ágról a Batman – A sötét lovag Harvey Dent-je, Aaron Eckhart-ot választottuk. Utóbbinak épp a héten kerül mozikba legújabb filmje, a Támadás a Fehér Ház ellen második része.

Rachel Weisz (Született: 1971. március 7., London)

  1. Édesapja George Weisz magyar feltaláló, akinek a családja a náci üldöztetés elől menekült Angliába. George Weisz askenázi zsidó. Édesanyja, Edith Ruth Teich osztrák származású tanárnő, később pszichoterapeuta. Egy testvére van, Minnie Weisz művész.
  2. A színésznőt fiatalkorában „angol rózsaszál”-nak hívták a külseje miatt, ezért belekezdett a modellkedésbe, 14 évesen.
  3. Az elszánt diplomata című thrillerben nyújtott alakításáért, többek között megkapta a négy legrangosabb díjat is. Jutalmazták Oscar és Golden Globe díjjal, valamint elnyerte a Bafta szobrocskát és a Londoni Filmkritikusok kupáját is.
  4. 2009-ben a valaha készült legdrágább spanyol produkciónak, a történelmi témát feldolgozó Agora című alkotásnak játszotta a főszerepét. A 391-ben Egyiptomban játszódó filmet az Oscar-díjas Alejandro Amenábar rendezte és Weisz Alexandriai Hüpatia, az első ismert matematikusnő szerepében tűnik fel a mozivásznon.
  5. Weisz Daniel Craig brit színésszel találkozgatott egy időben. Weisz és Craig régóta ismerték egymást és 2010 decemberében hivatalosan is elismerték kapcsolatukat. 2011. június 22-én egy szűk ceremónia keretein belül, ahol Weisz fia és Craig lánya volt jelen a pár összeházasodott.
  6. 2001-ben a színésznő balesetet szenvedett, amelyben szerencsére nem történt nagyobb baja.
  7. Weisz brit állampolgárként született, de hivatalosan 2011-ben vált amerikai állampolgárrá.

Aaron Eckhart (Született: 1968. március 12., Santa Clara County)

  1. Eckhart a kaliforniai Cupertinóban született, három fivér legfiatalabbjaként, Mary (Lawrence) Eckhart gyermekkönyv-író és költő és James C. Eckhart számítógépes szakember fiaként. Eckhartot a mormon vallás tanai szerint nevelték.
  2. Később otthagyta az iskolát és munkába állt, egy plázai moziban, majd a diploma helyett inkább különböző dolgokat próbált ki, mint például a surf és a sí.
  3. 2006 és 2007 között Kristyn Osborn, a SHeDAISY nevű amerikai country-zenekar egyik tagjával volt kapcsolata; az együttes „I’m Taking the Wheel” című dalához készült videoklipben a színész fel is tűnik.
  4. Karrierje eddigi egyetlen Golden Globe-jelölését 2007-ben kapta, a Thank You For Smoking – Köszönjük, hogy rágyújtott! című amerikai vígjátékban nyújtott alakításáért.
  5. Az Én, Frankestein című film 2014-es forgatásán az egyik harci jelenet felvétele közben kis híján végzetes nyaksérülést szenvedett.
  6. Az Ízlések és pofonok 2007-es forgatásán is akadt veszélyes jelenet. Aaron Eckhart hagymaszeletelés közben véletlen belevágott a körmébe, amit észre sem vett egészen addig, amíg Abigail Breslin nem kezdett sikoltani a vér láttán.
  7. Aaron Eckhart-ot évekkel korábban, a legsikeresebb filmje, a Batman – A Sötét Lovag előtt Darren Aronofsky rendező is kiszemelte egy szerepre a lefújt Batman: Year One-ban. Akkor James Gordon felügyelőt játszotta volna.

(Hét színészei címlapkép forrása)
(Hét színészei érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//


Article Tags: