FILMEZZUNK.HU
August Rush - filmajánló

Filmajánló a hétvégére – 2016. március 12-13.

3747

Filmajánló a hétvégére

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Filmajánló rovatunkban szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, és olyan alkotásokat ajánlani, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán ha csak egyedül töltöd a hétvégédet.

A piszkos tizenkettő (1967) – 03.12, Szombat 23:05, RTL Klub

Szokatlan ajánlatot kap a hadseregtől tizenkét halálra ítélt katona. Ha önként részt vesznek az első hallásra öngyilkos akcióban, és túlélik a bevetést, akkor kegyelmet kapnak. Reisman őrnagynak minden tudását be kell vetnie, hogy rábeszéléssel, csalafintasággal, pszichológiával, vagy ha kell, nyers erővel újra katonát faragjon a “piszkos tizenkettőből”, és sikerre vigye a küldetést a nácik által elfoglalt Franciaország területén.

Korhatár: 12
Stílus: háborús
Filmajánló: Magyarország legnagyobb filmes adatbázisán minden idők 47. legjobb filmje! Ha gyermekeiddel szeretnél egy kemény filmet megnézni, akkor ezt bátran ajánljuk, bár elég későn játsszák!

Garfield (2004) – 03.12, Szombat 19:20, TV2

Garfield jelleme tökéletes: lusta, cinikus, elkényeztetett és nagyszájú. Egy macskától igazán nem várható el több, de Garfield mindent elkövet, hogy a jók között is a legjobb legyen. A nap legnagyobb részében csak az alvás vagy az evés foglalkoztatja. Ha ennél is többre vágyik, szerencsére csak nem túl ravasz gazdája, Jon Arbuckle eszén kell túljárnia. Ám a szerelem még a legbiztosabbnak látszó életeket is képes felforgatni. Jon ugyanis szemet vet macskája állatgyógyászára, Lizre, így aztán képtelen nemet mondani neki, amikor az megkéri, fogadjon be egy kiskutyát, Odie-t. Garfield persze féltékeny, és fáradtságot nem kímélve igyekszik csúf csínyeivel megkeseríteni az édes kutyus életét. A történet azonban éles fordulatot vesz, amikor Odie-t elrabolja Happy Chapman, a gonosz tévés személyiség.

Korhatár: 6
Stílus: vígjáték, családi
Filmajánló: Ki ne ismerné Garfieldet! Van, aki jegyzetfüzeteit is már megtöltötte a naponta megjelenő egysoros képregényekkel. Ezúttal filmre vitték a folyton evő macska történetét és nem más adta hozzá a hangját, mint a fergeteges Bill Murrey!

Örömapa 2. (1995) – 03.12, Szombat 19:40, Duna TV

George Banks (Steve Martin)úgy érzi, végre nyugodt élete lesz. Lánya férjhez ment – ő ugyan ellenezte -, és boldogan élnek feleségével, tehát nincs ok panaszra. Ám egy nap minden nyugodalomnak vége, Annie (Kimberly Williams) és férje bejelentik, hogy gyerekük lesz. Ráadásul Banks felesége, Nina (Diane Keaton) is közli az örömhírt, hogy kisbabát vár.

Korhatár: 12
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Aki épp babát vár, annak kötelezően ajánljuk a film nézését! Ha nem vársz gyerkőcöt, vagy egyszerűen csak férfi vagy és akarsz nagyokat nevetni, akkor szintén mindenképpen javasolt a megnézése!

A szeretet szimfóniája (2007) – 03.13, Vasárnap 12:10, Film Mánia

A fiatal ír gitáros egy nap találkozik egy csellistával New Yorkban. A találkozásból egy gyermek fogan, August Rush (Freddie Highmore), ám a fiú árvaként nő fel. A különleges zenei tehetséggel megáldott gyermek tehetségét arra használja fel, hogy megkeresse szüleit. Egy nap, egy idegen férfiben, Wizardban (Robin Williams) segítségre akad, és együtt indulnak utukra.

Korhatár: 12
Stílus: dráma, zenés
Filmajánló: August Rush története magával ragad mindenkit! Egy fiú a semmiből indul, majd több ezer ember előtt vezényelhet le egy koncertet, miközben rengeteg akadályt kell legyőznie. Családi kikapcsolódásnak ez a hétvége választása!

Piedone Afrikában (1977) – 03.13, Vasárnap 15:25, RTL Klub

Piedone (Bud Spencer) afrikai informátorával a nápolyi kikötőben beszél meg találkát. A férfit holtan találja, így aztán annak árva kisfiáról is gondoskodnia kell. A gyerekekkel együtt lát neki a nyomozásnak. A szálak egy gyémántbánya tulajdonosához vezetnek, akinek hobbija a vadászat. Az illegálisan elejtett állatok szállításával a világ minden tájára sikerül eljuttatnia a kábítószert. De vajon miért nem találják meg a rendőrkutyák az “anyagot”.

Korhatár: 12
Stílus: akció, vígjáték
Filmajánló: Régen ajánlottunk Bud Spencer klasszikust. Szerintem aki szereti az ex-vizilabdást, az biztos látta már tőle ezt a részt. Nekünk a kedvenc Piedone felvonásunk!

A védelmező (2014) – 03.13, Vasárnap 19:50, HBO2

Robert McCall (Denzel Washington) volt kommandós úgy vonult vissza, hogy eljátszotta halálát. Így biztos lehetett benne, hogy csendes életet élhet valahol Bostonban. Most viszont kénytelen felfedni magát, miután egy Teri (Chloe Grace Moretz) nevű lány segítségére siet, s újra szembetalálja magát orosz gengszterek legismertebbjeivel. Hamarosan újra formába lendül, és az igazságérzete is feltámad, ami azt sugallja, a pályán is kell maradnia.

Korhatár: 18
Stílus: akció, krimi, thriller
Filmajánló: Denzel Washington nem igazán tud hibázni. Aki megnézi ezt a filmet, egy kőkemény akció-thrillerre készüljön. A 18-as korhatárt a szülők vegyék figyelembe! Az alkotás szerepelt már listánkon, ahol keménykötésű férfiaknak ajánlottunk filmeket.

(Címlapkép forrása; Filmek történetei)

//milos//


Article Tags: