FILMEZZUNK.HU
magyar fekete fehér filmek - tüskevár

Magyar fekete fehér filmek, Nemzetünk ünnepe alkalmából

3523

Magyar fekete fehér filmek – Március 15-e, a Magyar nemzet ünnepe alkalmából!

Kedves olvasók, most górcsőnk alá, a magyar fekete fehér filmek kerültek. Vannak olyan generációk, akik ezeken nőttek fel, de bevallom, én nem hozzájuk tartozom, ezért alaposan utána kellett járnom miket ajánljak Nektek. Magyar alkotások özönével találtam magam szembe és volt egy pár, ami kedvencemmé is vált. Csemegézzetek Ti is, én nagyon szerettem őket.

Tüskevár (1967)

Örök kedvenc. Hosszú és a mai filmekhez képest lassú film, azonban benne van minden, amit az a korosztály érzett, amikor kitört a nyár és mehettek pecázni, bunkert építeni. Kedves, szívet melengető mű, ami sosem megy ki a divatból, ahogy a könyv sem, ami az ihletet adta a forgatásához.
Főbb szerepekben: Bánhidi László (Matula bácsi), Seregi Zoltán (Tutajos), Barabás Tibor (Bütyök)

Segítség örököltem (1937)

A minap néztem meg ezt a romantikus vígjátékot. Egy középosztály alsó rétegéhez tartozó apa és lánya örökölnek egy óriási vagyont. Úgy néz ki, minden gondjuk megoldódik, ám kiderül, van egy feltétele annak, hogy pénzhez jussanak. Úgy kell élniük, mint az, aki a vagyont, birtokot, címet rájuk hagyta, lovagként.
Főbb szerepekben: Gózon Gyula, Ágai Irén, Uray Tivadar, Keleti László

Nászút féláron (1936)

Vicces ötlet, ha nyaralni mennél, de nincs elég pénzed. Azt nem ajánljuk, hogy kipróbáld, minden esetre a filmben jól sült el. Hogy miről is beszélek? Ebben a játékfilmben egy férfi (Jávor Pál) és egy nő (Ágai Irén) azért mennek együtt nászutas nyaralásra, mert nem volt pénzük külön menni. Félre érthető helyzetek és egymás közelebbi megismerése azonban házassággal végződhet. A magyar klasszikusban szerepel még, többek között Kabos Gyula is.

A Noszty fiú esete Tóth Marival (1938)

A híres magyar színész Jávor Pál olyan karaktert ölt, akinek nincs másra szüksége csak pénzre, pénzre és pénzre. Mivel minden fontos tudásnak és tehetségnek híján van, nem tud másra támaszkodni, mint arra hogy ízig-vérig férfi. Kellően sármos, kedves, gyengéd és udvarias. Megismerkedik egy gazdag lánnyal (Szörényi Éva), akit feleségül szemelt ki magának, a pénzéért. Azonban attól a pillanattól, hogy beleszeret, kezdődik a bonyodalom.

A kölcsönkért kastély (1937)

Vígjáték a javából. A jó hangulatról Kabos Gyula gondoskodik, aki egy gazdag Dél Amerikai apát testesít meg. Lánya, Mary (Tolnay Klári) lett a kiszemeltje annak a családnak, aki elszegényedett és minden áron tulajdonába akarja tudni hőn szeretett kastélyát. Itt is ugyan az a tét, mint sok magyar filmben, nem más, mint a hozomány, a pénz.

(Magyar fekete fehér filmek: címlapkép forrása)

//bluegirl//


Article Tags: