FILMEZZUNK.HU
Zootropolis - amerikai hétvégi bevételi lista

Hétvégi bevételi lista, USA – Állati bevétel!

3519

Négy film is debütált Amerikában, ám megközelíteni egyik sem tudta a Zootropolist – Hétvégi bevételi lista, 2016.03.14.

A Zootropolis – Állati nagy balhé (kritikánkat itt olvashatod róla) folytatta a múlt héten elkezdett sikerútját. Második hetében is összetudott kaparni 50 millió dollárt, ami csak 33%-os esést jelent. A második helyezett Cloverfield folytatás egész szépen nyitott, bár a büdzsét nem ismerjük, a több, mint 25 milliós nyitány bárkinél megsüvegelendő lenne. Az ötödik hetében járó Deadpool, a harmadik helyet még mindig megtudta csípni, majdnem 11 millióval. Ezzel a bevétellel egy újabb mérföldkőhöz érkezett az álarcos harcos, hiszen átlépte a 700 millió dolláros bevételt világviszonylatban. Kik azok, akik az amerikai hétvégi bevételi lista dobogójára már nem fértek fel?

Negyedik és ötödik helyen két, második hetében járó alkotás jár. Előbbi a Gerard Butler főszereplésével készült Támadás a Fehér Ház ellen folytatás, míg utóbbi filmben, a Whiskey Tango Foxtrotban Tina Fey próbál rendet rakni. A következő három helyet, három friss debütáns foglalja el. Hatodik egy romantikus vígjáték, a The Perfect Match 4 millióval, hetedik a fiatal Jézus életét bemutató Az ifjú messiás című produkció, míg nyolcadik helyre Sacha Baron Cohen baromkodása, az Agyas és agyatlan fért be, mindösszesen 3.2 millió amerikai dollárral. Az utolsó két pozíciót az Egyiptom istenei és a Risen foglalja el.

A hétvégi bevételi lista érdekessége, hogy a 12. hetére esett ki a TOP10-ből a Leonardo Di Caprio és Tom Hardy szereplésével készült, három Oscar díjat nyert, A visszatérő című amerikai kaland film. A Saul fia megint rá tudott tenni egy kis lapáttal az eddigi bevételére. A Nemes Jeles László rendezte magyar holokausztdráma így már 1.666.866 dollárnál tart. Ha ebben az ütemben halad tovább 1-2 héten belül meg lehet a 2 milliós álom határ.

Amerikai hétvégi bevételi lista:
(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

  1. Zootropolis – Állati nagy balhé – $50M / $431,3M
  2. 10 Cloverfield Lane – $25,2M / $26,7M
  3. Deadpool – $10,8M / $708,1M
  4. Támadás a Fehér Ház ellen – London ostroma – $10,7M / $38,9M
  5. Whiskey Tango Foxtrot – $4,6M / $14,6M
  6. The Perfect Match – $4,2M / $4,2M
  7. Az ifjú messiás – $3,4M / $3,4M
  8. Agyas és agyatlan – $3,2M / $14,4M
  9. Egyiptom istenei – $2.5M / $76,4M
  10. Risen – $2,3M / $33M

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: