FILMEZZUNK.HU
A bakancslista - hétvégi filmajánló

Filmajánló a hétvégére – 2016. március 26-27.

2885

Filmajánló a hétvégére – 2016.03.19-20.

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol már 8 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet.

80 nap alatt a föld körül – 03.26, Szombat 15:30, RTL Klub

Egy habókos londoni feltaláló, Phileas Fogg (Steve Coogan), olyan találmányok titkaival áll elő, mint a repülés vagy az elektromosság, de a felsőbb tízezer befolyásos tagjai rögeszmés bolondnak tartják. Fogg különös fogadást köt Lord Kelvin-nel, a Királyi Tudományos Akadémia elnökével: állítja, ő bizony körülutazza a Földet mindössze 80 nap alatt! Oldalán inasával, Passepartout-val (Jackie Chan) nekivág az eszeveszett, szívet-erőt nem kímélő, világ körüli versenyfutásnak.

Korhatár: 12
Stílus: akció, kaland
Filmajánló: Szombat délutáni kikapcsolódásnak tökéletes választás. Akciódús, szórakoztató és izgalmas is.

A leggyorsabb Indián – 03.26, Szombat 15:25, Cool TV

Burt Munro (Anthony Hopkins) egy isten háta mögötti kisvárosban él valahol Új-Zélandon az 1960-as években. Az idős férfi különcségével kitűnik környezetéből, és bár szomszédjai nehezen viselik el szokatlan életmódját, mégis szeretet veszi körül. Egész életét a motorja tökéletesítésének szenteli, és amikor úgy érzi, hogy elkészült vele, nekivág a nagy útnak. Munrót különös és nyílt természete, fanatikusságában is tiszta vágyai átsegítik a nehézségeken; bármerre visz az útja, mindig nyomot hagy maga után azokban az emberekben, akikkel kapcsolatba került.

Korhatár: 12
Stílus: életrajzi, sport, kaland
Filmajánló: Lélekfelemelő, motiváló alkotás. Ha már a délutáni órákban valami komolyra vágynál, válaszd ezt. Anthony Hopkins színészi játékát élmény nézni!

Ilyen az élet – 03.26, Szombat 20:45, Film+

Holly Berenson (Katherine Heigl) egy feltörekvő vállalkozó, Eric Messer (Josh Duhamel) pedig egy ígéretes sportigazgató. Egy félresikerült első randit követően semmi közös nincs bennük, leszámítva Sophie-t, a keresztlányukat, és nem igazán kedvelik egymást. Amikor váratlanul Sophie-nak csak ők ketten maradnak, Holly és Eric kénytelenek félretenni egymás iránti ellenérzésüket, és meg kell találják a közös érdeklődési pontokat, amíg muszáj egy fedél alatt élniük.

Korhatár: 12
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Sokat nevetős, néha sírós film, egy olyan estére, amelyet szeretnél színesebbé tenni.

Harag – 03.26, Szombat 21:05, TV2

A második világháború a végéhez közeleg, ezt a katonák hangulatán és állapotán is érezni lehet. Don Collier (Brad Pitt) őrmester, vagy ahogy a beosztottjai nevezik, Wardaddy az ellenséges vonalak mögött állomásozik. A kimerítő küzdelemhez csatlakozik egy újonc, Norman (Logan Lerman) is. Az ötfős csapat egy Sherman típusú tankkal vonul csatába, de a túlerő nem kecsegtet túl sok jóval…

Korhatár: 16
Stílus: akció, háborús
Filmajánló: Szombat estére egy kőkemény film, ami az utóbbi idők legjobb háborús filmje.

Két hét múlva örökké – 03.27, Vasárnap 13:35, Viasat3

George Wade (Hugh Grant) New York egyik vezető ingatlanfejlesztési vállalatának felelős pozícióját tölti be, ámbár a felelősség és a komolyság nem erős oldala. Bátyja, Howard (David Haig) a Wade Corporation agya, valamint üzleti sikereinek motorja, és egyáltalán nem nézi jó szemmel testvére hóbortját. Ám odakerül a céghez Lucy (Sandra Bullock), a Harvardon végzett, intelligens, stratégiai elmével, erős környezetvédelmi és szociális háttérrel megáldott ügyvéd, akinek voltaképpen esze ágában sincs meghajolni a cég elképzelései előtt.

Korhatár: 12
Stílus: romantikus, vígjáték
Filmajánló: Lányoknak, hölgyeknek, feleségeknek nagyszerű vasárnap délutáni kikapcsolódás.

Mr. Peabody és Sherman kalandjai – 03.27, Vasárnap 19:00, TV2

Mr. Peabody egy zseniális találmányt alkotott: a WABAC gépet. Segítségével, fogadott fiával, Shermannal az oldalán visszautaznak az időben, hogy első kézből tapasztalhassák meg, hogyan íródik a történelem, és találkozzanak az emberiség legnagyobbjainak néhányával, mint pl. Leonardo da Vinci-vel vagy Sigmund Freud-dal.

Korhatár: 6
Stílus: animációs, családi, kaland
Filmajánló: Indítsd el gyermekeidnek és vidd el a párodat randizni!

A bakancslista – 03.27, Vasárnap 21:50, RTL Klub

Edward Cole (Jack Nicholson) és Carter Chambers (Morgan Freeman) haldokló rákbetegek, akik listát írnak arról, hogy mi mindent kell még elintézniük a haláluk előtt. Ezután megszöknek a klinikáról, hogy életük utolsó nagy kalandjaként körbeutazzák a világot. Beutazzák Amerikát, száguldanak, ejtőernyővel ugranak, rég látott rokonokat látogatnak meg… nincs mit veszteniük, és sokat nyerhetnek. Például egy új barátot.

Korhatár: 12
Stílus: kaland, vígjáték
Filmajánló: Zseniális film, fantasztikus színészekkel. Ha a gyerekek lefeküdtek kezdődhet is!

Büszkeség és Balítélet – 03.27, Vasárnap 22:35, ATV

A 18. század végén játszódó történetben a Bennet-nővérek világa alaposan felfordul, mikor egy jómódú agglegény, Mr. Darcy (Matthew Macfadyen) érkezik társaival nyári rezidenciájára, Bennet-ék szomszédságába. Mikor Elizabeth (Keira Knightley) megismerkedik a jóképű és sznob férfival, a felhőtlen boldogság helyett hamarosan a két nem klasszikus háborúskodásának kellős közepében találják magukat…

Korhatár: 12
Stílus: romantikus, dráma
Filmajánló: Ha vasárnap este valami romantikusra vágynál, akkor válaszd a 95-ös klasszikusnak a feldolgozását.

(Címlapkép forrása; Történetek forrása)

//milos//


Article Tags: