FILMEZZUNK.HU
így készültek a tavalyi évben legtöbbet kaszáló filmjei

Így készültek a 2015-ös év legtöbbet kaszáló filmjei

1472

Így készültek a tavalyi év legtöbbet kaszáló filmjei

A tavalyi, azaz a 2015-ös év rendkívül sikeresre sikerült a filmek bevételét tekintve, hiszen minden idők 10 legtöbbet kaszáló alkotása közé négy, az elmúlt évben bemutatott produkció is bekerült. A TOP10-et itt tudjátok megnézni. Rövid “így készültek” videókban bemutatjuk ennek a négy szuperprodukciónak a hátterét, vagyis, hogy az alkotók, hogyan varázsoltak a nagy zöld vásznakból elementáris épületeket, gyönyörű tájakat vagy éppenséggel frenetikus akciókat.

Jurrasic World

A Jurrasic World-öt a tavalyi évben mutatták be a mozik és hatalmas pénzt zsebeltek be az alkotók. Jelenleg minden idők 4. legtöbb bevételét hozó filmje. Sokáig a dobogó legalsó fokán tanyázott, ám év végén jött az új Star Wars film és kiszorította a háromból. A 150 millió dollárból készült alkotás több, mint a tízszeresét visszahozta a büdzséjének! Csak Amerikában lapátolt össze 652 millió dollárt. A videó 3 percben fantasztikusan bemutatja, hogy a legújabb dinós filmből szinte semmi sem valóságos. A mai modern világban az ilyen nagyszabású filmekhez elég kibérelni egy hatalmas termet, odavinni e világ legjobb grafikusait és számítógépes embereit, aztán indulhat is a forgatás.

Star Wars – Az ébredő Erő (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens)

Ahogy az imént már említettük, év végén jött a Star Wars – Az ébredő Erő és annyian jegyet váltottak rá, hogy egyenesen minden idők harmadik legtöbb bevételéig repült a film. 200 milliót lapátoltak a Jedi lovagokba és ők meg is hálálták a bizalmat, hiszen már 2 milliárd amerikai dollár felett járnak Han Soloék. Bár még mindig nem vették le a moziműsorokról, úgy tűnik a második Titanic már nincs elérhető távolságban. Nézzétek meg, hogyan alkották meg a képkockákat “így készültek” videóban.

Bosszúállok: Ultron kora (Avengers: Age of Ultron)

Vasember, Hulk, Amerika Kapitány, Thor, Fekete Özvegy egy filmben? Bizony, a Bosszúállók másodjára is összeálltak és a nép özönlött is a mozikba. Igaz kevesebbet keresett, mint az első rész, de azt hiszem így sincsenek elkeseredve a producerek. Ha kíváncsi vagy, hogyan alkották meg a szuperhősöket vagy a látványos akciókat nézd meg a rövid videó-összefoglalót.

Halálos iramban 7 (Furious Seven)

Vin Diesel és Paul Walker utolsó kalandját látták eddig legtöbben a Halálos iramban szériák közül. Több, mint másfél milliárdnyi dollárban vettek jegyet az eddigi utolsó felvonásra. Paul tavaly bekövetkezett tragikus balesete miatt, idén öltötte magára utoljára Brian O’Conner szerepét. Ebben a részben is csak a készítőknek, no meg a modern tudománynak köszönhető, hogy meg tudták oldani a hiányát.

(“Így készültek” címlapkép forrása)

//milos//


Article Tags: