FILMEZZUNK.HU
A főnök 2016 - heti mozibemutatók

Heti mozibemutatók: 2016. április 7.

2544

Heti mozibemutatók: 2016.04.07 – Silány hét elé nézünk

Ezen a héten is négy filmmel nő csak a hazai mozifilm kínálat. Lesz egy újabb Melissa McCarthy-s poénkodás, jön egy mese, ami Robinson Crusoe életét eleveníti meg és ha ez még nem lenne elég, beülhetünk a moziterembe, hogy betekintést kapjunk Ferenc pápa életébe, illetve még egy elvetemült orosz akciófilm is érkezik Magyarországra. Lássuk hát, hogy mik is a heti mozibemutatók hazánkban!

A Főnök (The Boss)

Miután a rendkívül sikeres vállalkozót, Michelle Darnellt (Melissa McCarthy) benfentes kereskedésen kapják, egyenesen a börtönbe megy. A rács mögött töltött idő nem igazán változtatja meg a nő gondolkozását, semmit nem tanul a hibáiból. Amikor szabadlábra kerül, az általa átvert emberek nem hajlandóak megbocsátani neki.

/Amerikai vígjáték; 16+/

Robinson Crusoe (Robinson Crusoe)

Egy apró, egzotikus szigeten él Kedd (Kaya Yanar), a papagáj, aki arról álmodozik, hogy felfedezi a nagyvilágot. Egy vihart követően különös lényt talál barátaival a parton, a fiatal Robinson Crusoe-t (Matthias Schweighofer), aki egy hajóról vetődött ide. Kedd most úgy látja, az ember segítségére lehet abban, hogy valóra váljon álma. Robinson hamarosan rájön, hogy életben maradásának kulcsa az állatokhoz köti, akik egymás közt ugyan beszélgetnek, de emberül nem tudnak. Lassacskán megtanulnak harmonikus közösségben együtt élni, de ekkor érkezik két vadmacska, akik részt kívánnak venni a sziget irányításában…

/Belga, francia családi animációs film; 6+/

Ferenc pápa (Francisco – El Padre Jorge)

Amikor egy Buenos Aires-i orvostanhallgató felfedezi keresztény hitét, még nem sejti: ez az első lépés azon a hosszú úton, amely végül a Vatikánba vezeti. A fiatal spanyol újságírónő, Ana (Silvia Abascal) a 2005-ös pápai konklávé idején ismerkedik meg Jorge Mario Bergoglio (Darío Grandinetti) bíborossal. Ekkor kezdődik mély barátságuk, amelyben a humor, a meghittség, a szeretet és a bölcsesség éppoly fontos szerepet játszanak, mint Jorge atya – azaz ahogy ma már inkább ismerjük: Ferenc pápa – azóta is hirdetett tanításaiban. Ana és Jorge atya beszélgetései során kibontakozik az egykori szegény olasz menekültek gyermekének sorsa: ifjúkori szerelmei, elhivatottságának megtalálása, küzdelme a korrupt kormányok és bűnszövetkezetek ellen, az elesettekért való kiállása és mélyen emberi, a szeretetet mindenek fölé helyező hitvallása.

/Spanyol, argentin, olasz dráma; 12+/

Hardcore Henry (Hardcore Henry)

Henry nem emlékszik semmire. Leginkább azért, mert felesége épp most hozta vissza a halálból. Elmondja Henry-nek, hogy hívják, ám ocsúdni sincs ideje, öt perccel később már lőnek rá, feleségét pedig elrabolják. Henry Moszkvában a fél alvilággal találja szembe magát, és mindenki holtan akarja látni. A túlélési ösztön mellett Henry-t a bosszú hajtja: célja az ellenség legyőzése mellett a felesége kiszabadítása.

/Orosz, amerikai akció; 16+/

(Heti mozibemutatók: címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók: történetek forrása)

//milos//


Article Tags: