FILMEZZUNK.HU
A szépség és a szörnyeteg 1991 - 4 csajos mese, amit minden nőnek látni kell

4 csajos mese, amit minden nőnek látni kell

4522

A 4 legjobb csajos mese

Mi csajok nagyon szeretjük azokat a rajzfilmeket, amik hűen visszaadják lényünk összetett voltját. Viccesek vagyunk, bármin el tudunk agyalni sokáig, sok dologra is oda tudunk figyelni, tudunk egyszer sírni majd nevetni és fordítva is. Összetettek vagyunk, és ezt szeretjük, meg mások is ezt szeretik bennünk. Íme az általunk kedvencnek tartott 4 legjobb csajos mese!

Aranyhaj és a nagy gubanc (2010)

Fergeteges alakítással ruházták fel Aranyhaj karakterét. A mese kicsiknek készült, de van egy-két rész, ami nekünk nőknek íródott. Gondolok itt arra, amikor Aranyhaj (ki rabságban nevelkedett) végre lejut a tornyából. Nos, hát nem igazán tudja feldolgozni a szabadságot. Hol szalad, ugrál örömében, hol pedig sír, hogy mi lesz, mert eljött. Ha menekülni kell, akkor pedig annyi érdekes dolgot vesz észre, hogy eltörpül a menekülés fontossága. A történet végére az elveszett szüleire talál, és a legjobb barátjára, aki a férje is lesz.

Mulan (1998)

A női egyenjogúság örök téma a mai világban. Mi is a nő helye napjainkban? Otthon, a házban vagy a munkában osztozva a férfiakkal? Nos, ez egyén függő, mindenki tudja, mire van szüksége. Mulan egy olyan társadalomba született ahol a családok mindene a fiúgyermek volt, főleg háború idején. Neki nőként kellett boldogulnia, egy harcias, szerethető, elesetteket segítő szívvel. Átvágta a rendszert és a harctéren küzdött a hazájáért a Hunokkal szemben. A szerelem is épp a nép szolgálata közben talált rá, majd végül, a házasság nyitotta meg az új életet előtte.

A szépség és szörnyeteg (1991)

Mi nők mindig tele vagyunk szeretettel, mindig azt hisszük sikerül a lehetetlent is elérni, főleg ha a lehetetlen egy szörnyeteg. Belle története sem különb. Egy fiatal lány olyan helyzetbe kerül, hogy meg kell mentenie apja életét, ezt pedig csak úgy tudja, ha ő marad ott túszként apja helyett. Végül a makacssága és ellenállása nem használ sokat, sőt, a férfi szívét még inkább maga ellen fordítja. Menekülésre fogja hát, de bajba kerül és a Szörny ki menti őt abból. Ez a helyzet megolvasztja a kemény, makacs kő szíveket, és szerelemre lelnek.

Hamupipőke (1950)

A ház körüli munkák végzése a nő feladata, hosszú-hosszú ideje. Lehet ezt élvezni is, úgy mint Hamupipőke. Sőt a legjobb ha mindenben találunk valami szépséget, vicceset. Mi nők igen kreatívak tudunk lenni, de ez a tehetségünk akkor jön ki legjobban, ha nélkülöznünk kell. Olyankor megállíthatatlanul kreatívak tudunk lenni. Ekkor tűnünk ki igazán a tömegből és vesz észre bennünket olyan személy is akik a jövőben akár a jövendőbelink is lehet. A mesebeli hercegnőnek semmije nem volt csak kedves természete, erre tudott támaszkodni a rosszakaróival szemben. A jó győzött a rossz pedig vesztett. Ez pedig nem álom, hanem valóság.

Neked melyik a kedvenc meséd? Elsősorban csajos mese az, amire gondoltunk! Várjuk kommentben!

(4 csajos mese Címlapkép forrása)

//bluegirl//


Article Tags: