FILMEZZUNK.HU

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3 – Szinkronos előzetes

3754

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. (Les Visiteurs: La Révolution, 2016) – Szinkronos előzetes

A Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. – A forradalom című francia vígjátékban a kissé nyakas, ám talpig lovagias Godefroy de Montmirail herceg (Jean Reno) és hű fegyverhordozója, a bolondosan hóbortos Jacques-Foches (Christian Clavier) amint megérkeznek a 18. századi Franciaországba, máris belebotlanak a jó fegyverhordozó egyik rokonába, aki közvádló Napóleon tanácsosi pozíciója mellett. Hőseink épphogy elkerülik a guillotine-t, ám Godefroy számos rokona sorakozik a nyaktiló előtt. A herceg pedig természetesen mindent megmozgat, hogy megakadályozza ősei fejének porba hullását…

Jean Reno és Christian Clavier 1993-ban utaztak először a múltból a jelenbe, hogy mindenfajta humoros és izgalmakkal teli kalandokba keveredjenek. A folytatás 98-ban készítették el, ám a legújabb részre bő 18 évet kellett várni. A nagy sikerű részekből Reszkess, Amerika! néven, szintén az eredeti szereplőkkel készítettek egy utánzatot még 2001-ben.

Főbb szereplők: Christian Clavier, Jean Reno, Franck Dubosc, Karin Viard, Sylvie Testud, Marie-Anne Chazel, Ary Abittan, Alex Lutz, Frédérique Bel, Lorànt Deutsch, Stéphanie Crayencour

Érdekességek

  • Godefroy és Jacques-Foches története még 1993-ban kezdődött, akkor hazájában az év legsikeresebb alkotásává vált Jean-Marie Poiré rendezése. A siker természetesen folytatásért kiáltott, így 1998-ban a régi csapat összeállt és elkészítették az újabb felvonást. Hőseink ugyan visszautaztak a középkorba, ám csakhamar ismét a jelenben találják magukat egy újabb agyament kalandra.
  • Poiré néhány éven belül a Reszkess, Amerika! és a Tökös átverés című filmeket is elkészítette, majd felhagyott a szakmával. Most, 14 évvel később azonban ismét korábbi, élete talán legnagyobb sikeréhez nyúlt, Clavierrel közösen megírták a Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. rész forgatókönyvét, hogy trilógiát csináljanak a sztoriból. Az időutazás most sem marad el, ám Godefroy és Jacques-Foches ez alkalommal nem a jelenkorba utaznak, hanem a Napóleon korabeli időkbe.

Magyar mozibemutató: 2016. április 16.

(Címlapkép forrása; Történet forrása; Érdekességek forrása)

//milos//


Article Tags: